Bo-Göran Karén hade en namnlista med närmare 1200 underskrifter som han lämnade över till kommunråden Kjell Henriksson (S), Roland Norrman (M) och Erling Cronqvist (C) i Laholms stadshus.

Bo-Göran Karén hade en namnlista med närmare 1200 underskrifter som han lämnade över till kommunråden Kjell Henriksson (S), Roland Norrman (M) och Erling Cronqvist (C) i Laholms stadshus. Foto: Johan W Jönsson

Många skrev på för att förhindra rivningen av Stallet

Namnlista överräckt till kommunråden

LAHOLM.

Under måndagsförmiddagen lämnade Bo-Göran Karén in namnlistan ”Riv inte Stallet” till kommunen. De tre kommunråden var samtliga närvarande och kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist tog emot luntan med nära 1200 namnunderskrifter av Karén.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– Det känns fantastiskt att så många skrivit under. Jag är jätteglad. Det visar vilket engagemang det finns. Folk vill inte att det här ska rivas, säger Karén.

– Var ska Mellbystrand bli av om det bara finns bostäder? Var ska folk äta?, säger Karén.

Namnlistan för att stoppa rivningen av Stallet har 536 underskrifter från Facebook och 655 handskrivna namnteckningar. Karén hoppas att den får effekt.

– Nu kan jag inte göra mer. Jag hoppas att politikerna tänker till. Det är väl därför vi har dem…, säger han.

När Bo-Göran Karén, märkbart tagen, lämnade över bibban till Cronqvist kom han även med ett förslag.

– Man skulle kunna riva vinkeln på 70 kvadratmeter som vi hade som bostad och delen mot Kustvägen som min hustru hade frisörsalong i. Då får man en jättefin tomt och kulturbiten bevaras.

– Byggnaden är i bra skick, avslutar Bo-Göran Karén.

Till namnlistorna bifogades ett fyra sidor långt dokument med argument mot en rivning samt ytterligare fyra sidor med kommentarer från allmänheten.

Stallet är en nästan 200 år gammal kringbyggd gård som ses som ett landmärke i Mellbystrand.

Erling Cronqvist (C):

– Vi får lyfta det här i gruppmötena med partierna. Jag kan inte kommentera det så mycket mer än så nu. Men Kulturmiljö Halland brukar ha synpunkter på mycket och i det här fallet har de inte haft det. I slutändan är det en fråga för miljö- och byggnadsnämnden och sedan går ett beslut att överklaga om så önskas, säger Cronqvist.

Publicerad 13 August 2019 09:57