Johan

Johan "Plogen" Wilmarstrand Jönsson. Foto: Felix Alnemark

Laholms FK har satt försvarsspelet

Plogen summerar första omgångarna efter uppehållet

LAHOLM.

Laholms FK har fått en kanonstart på hösten. 5-1-seger mot Råå följdes upp av 3-0 mot Höganäs. 8-1 på två matcher för nye tränare Ulf Thronée.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

”Tränarbytet har fått den effekt vi ville. Vi har satt defensiven bättre, dragit ner laget något och har inte samma höga presspel. Det är inga stora förändringar men det har blivit stabilare bakåt. Spelarna ska ha en eloge för hur de har hanterat det här.”, säger sportchef Peter Åberg.

LFK:s damer spelade 1-1 i seriefinalen mot Halmstads BK. Det var ett bra resultat för Laholm men man kunde lika gärna vunnit. Inte minst med tanke på alla chanser i första halvlek. Julia Olssons replik var snabb efter HBK:s ledningsmål. Efter matchen var det delade känslor i LFK-lägret. Besvikelse över utebliven seger samtidigt som det var viktigt att inte förlora och hålla avståndet.

Genevad/Veinge förlorade den så viktiga bottenmatchen mot Hyltebruk med uddamålet. Hylte gjorde 5-4 i den 89:e minuten. Förlusten innebär att GIF/VIF har mycket små chanser att klara kontraktet. Det är tolv poäng upp till Hylte på säker mark. GIF/VIF hade också 2-1 mot Leikin men tappade till 2-3 innan Erik Baumgarten Kinsch kvitterade på slutet. Leikin är trea i tabellen. Matchen visar hur små marginalerna är mellan botten och toppen i fyran.

Lilla Tjärby IK föll mot tabelltvåan Skrea på bortaplan. Matchen slutade 5-3 till de gula. LTIK:s tränare Ulf Wernersson tyckte efter matchen att det var den tyngsta förlusten sedan han tillträdde som LTIK-tränare. ”Vi släpper in tre mål efter fasta och en kontring. Det är vi som spelar fotboll och skapar chanser. Vi gör tre fina spelmål men det räcker inte om vi släpper in sådana skitmål.”, sade han.

Junefalk har gjort smått galna elva mål

Hasslöv har hunnit spela två matcher i sexan efter uppehållet. Imponerande 4-2-seger mot Simlångsdalen följdes upp av 4-1-förlust mot serieledande Unnaryd. HIS hade 1-1 i paus och gjorde en bra match. Skogaby var annars enda glädjeämnet i första omgången efter uppehållet med 4-1-seger mot nästjumbon Arvidstorp. Arnon Khamphuak, tillbaka i SBK från Ysby, gjorde två mål.

I övrigt var det dystert. Skottorp hade både Johan Agnvall och Emil Gustafsson avstängda samt Petter Gustafsson skadad (plus ett antal till) i bortamötet med Torup/Rydö. Det blev förlust med 4-0. Ränneslöv hade 1-0 mot Skuggan men släppte sedan in fem raka mål. Matchen slutade 3-5 och RGIF är kvar som tabelljumbo.

I sjuan tog Walldia en mycket viktig poäng i toppmötet med Vapnö. BKW, som borde vunnit matchen sett till målchanser, låg under med 2-0 men Kenan Ramadani både reducerade och kvitterade sista 20. Det innebär att BKW håller undan på andraplatsen. BKW har samma poäng som Vapnö men betydligt bättre målskillnad. Andersberg är tre poäng före. BKW har även hunnit besegra Kornhult/Hishult/Våxtorp med 3-1.

Ysby har besegrat bottenlagen Lidhult med 8-1 och Knäred med 7-2. Fredrik Junefalk har gjort smått galna elva mål på de två matcherna och har naturligtvis gått upp i skytteligatopp med det. ”June” har gjort 26 mål. BKW:s Johan Green är tvåa med 17 baljor. Knäred krigade på bra mot tabelltrean Vapnö men föll med 2-0.

I damernas division 4 har de lokala lagen bara hunnit spela två matcher tillsammans. Våxtorp/HaSko förlorade överraskande mot jumbon Vapnö med 4-2. Erica Johansson gjorde såklart båda VHS mål i matchen. Det var Vapnös första seger för säsongen. VGLT föll med 4-0 mot Snöstorp Nyhem. Ovanför Vapnö i botten radar Laholmslagen upp sig i fyran. WRY som elva, VGLT som tia, Våxtorp/HaSko som nia och Kornhult/Hishult som åtta.

Wow! Elva mål på två matcher. ”June” har hittat rätt i sin nya klubb Ysby och gick upp i skytteligatopp. Upp till de 63 baljorna han gjorde för Kornhult/Hishult 2015 är det dock en bit.

Kärlek! LFK:s damer tog en viktig poäng mot HBK och håller avståndet i topp. Efter matchen var HBK:s tränare Stefan Jönsson uppgiven. Han tror att LFK är för bra för att tappa mot övriga lag.

Publicerad 14 August 2019 13:33