Laholms FK arrangerar en tjejdag på lördag. Här är det klubbens F09/10-lag som poserar tillsammans med DFK HaSko:s dito.

Laholms FK arrangerar en tjejdag på lördag. Här är det klubbens F09/10-lag som poserar tillsammans med DFK HaSko:s dito. Foto: LFK

Tjejdag ska lyfta flicklagsfotbollen

”Får inte lika mycket plats”

LAHOLM.

Laholms FK arrangerar för första gången en tjejdag för att lyfta fram flickfotbollen i föreningen och i stort. – Vi vill lyfta tjejfotbollen. Den får inte lika mycket plats, varken medialt eller internt i klubben, säger Martin Wennström som ligger bakom initiativet tillsammans med Per Thronée.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Laholms FK har 90 aktiva flickspelare i åldrarna 6–14 år.

– Vi vill få fler att hålla på längre och vi vill gärna få in nya spelare, och vi vill få till en naturlig röd tråd från flicklagen till de båda damlagen, säger Wennström.

Tjejdagen äger rum på lördag och inleds med gemensam träning på konstgräset.

– 90 tjejer i träning samtidigt blir en härlig utmaning. Men vi kommer vara tio ledare på plats och köra stationsträning.

Träningen varar mellan 9 och 11:30. Efter träningen blir det fruktstund på läktaren samtidigt som damlaget hejas fram i sin match mot Kullabygden. I pausen bjuds det på hamburgare till de som deltagit på träningspasset.

– Det är fritt inträde på damlagsmatchen så alla som vill kolla på fotboll är välkomna. Vi hoppas att vi når ut och att vi får hit mycket folk. Målet är en publiksiffra på över 500 personer, avslutar Wennström.

Publicerad 14 August 2019 09:31