Laholms FK vill inleda miljonsatsningen på sin anläggning.

Laholms FK vill inleda miljonsatsningen på sin anläggning. Foto: Johan W Jönsson

Laholms FK vill inleda miljonsatsning med extra gräsplan

"Hemlig" stiftelse avslöjad

LAHOLM.

Laholms FK söker nu pengar av Laholms kommun i en första etapp i den mångmiljonsatsning man vill göra på Glänninge Park. Man vill anlägga ytterligare en plan bredvid D-planen.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– I och med att det handlar om naturgräs behöver vi börja där om vi ska ha en rimlig chans att kunna börja använda planerna våren 2020, säger LFK:s ordförande Magnus Nigelius Solenheim.

På området där LFK vill börja finns idag en plan – D-planen. LFK vill anlägga ytterligare en plan på området för att kunna utveckla sin verksamhet och råda bot på den trångboddhet klubben känner av.

Upplägget i skrivelsen är tydligt. LFK står, som tidigare utlovat, för tio procent av kostnaden. Resterande belopp delas lika mellan stiftelsen ”Stefan Paulssons cancerfond” och Laholms kommun.

Stefan Paulssons cancerfond är alltså den stiftelse som är beredd att gå in med pengar och som hittills varit hemlig.

– Peabs grundare Mats Paulssons son Stefan gick bort i cancer hastigt och mindre lustigt för några år sedan. Mats startade den här fonden och gick in med mycket pengar i startkapital. Fonden stöttar hälsofrämjande åtgärder, berättar Nigelius Solenheim.

Var det svårt att söka pengar ur fonden?

– Det var inte krångligt. Man lägger fram ett case och äskar pengar. Sedan hoppar den här stiftelsen så klart inte på alla förfrågningar. Men är det man skickar in genomtänkt och genomarbetat har man större möjligheter, säger LFK–ordföranden.

– I vårt fall är det mycket som är bra, tycker jag, som i och för sig är part i målet. Det är bra för Laholms kommun. Det är bra för Laholms fotbollsklubb och det är bra för kommuninvånarna i Laholm.

– Vi har bra saker på gång och kommer som sagt jobba ännu mer med bland annat integration. Vi är en viktig samhällsaktör som gör skillnad och gör mycket positivt, avslutar Nigelius Solenheim.

Enligt en offert LFK tagit in skulle det totala priset för utbyggnaden till två planer bli 2,5 miljoner kronor. Inklusive belysning, bevattning och stängsel.

Nigelius Solenheim tror att kommunstyrelsen kommer att ta ett beslut om ansökan under sitt septembermöte.

Publicerad 15 August 2019 18:04