En tolv meter lång fiskvagn stals i förra veckan vid Mellby Center. Hur tjuvarna lyckats att flytta den stora vagnen helt obemärkt är en gåta. Fiskvagnen var inte i bättre skick, med 20 år gamla däck, att den max kunde köras mer än i 30 km/t.

En tolv meter lång fiskvagn stals i förra veckan vid Mellby Center. Hur tjuvarna lyckats att flytta den stora vagnen helt obemärkt är en gåta. Fiskvagnen var inte i bättre skick, med 20 år gamla däck, att den max kunde köras mer än i 30 km/t. Foto: Privat

Fiskvagn(!) stals på Mellby Center

Vagnens ägare: ”Det här trodde jag aldrig skulle hända”

MELLBYSTRAND. En extraordinär stöld, minst sagt, ägde i förra veckan rum vid Mellby Center. Tjuvar lade beslag på en hel fiskvagn! Ägaren Christel Petersson är närmst förbluffad över stölden. – Helt osannolikt! Det kan inte ha skett helt obemärkt, säger hon till LT.

Av
Rickard Gustafsson

Christel Petersson, Mellbystrand, är en av delägarna till företaget Delikatessvagnen Sydväst och syns ofta stå och sälja fisk och skaldjur vid Mellby Center. Hon berättar för tidningen att företaget efter midsommar bytte ut den nu stulna fiskförsäljningsvagnen mot en specialbyggd bil.

– Det är mycket att göra under sommaren så vi fick löfte från köpcentrumchefen att ställa vagnen längre ner på parkeringen. Men i torsdags när jag körde ner mot Ängelholm såg jag att vagnen var borta.

Jag kan inte tänka mig att de rullat ut med vagnen på motorvägen för det går inte att köra med den i mer än max 30 km/t.

Tjuvarna har med andra ord lyckats att stjäla vagnen, till synes utan att någon sett någonting. Vagnen är ett vitt oregistrerat lastbilssläp av gammal modell.

På ena sidan finns ett ovalt klistermärke med förra ägarens, Kattegatt Seafood, logotyp – en katt med en fisk i munnen. Gissningsvis har stölden skett natten mellan onsdag och torsdag förra veckan.

– Det här trodde jag aldrig skulle hända. Det kan inte ha skett helt obemärkt och jag kan inte tänka mig att de rullat ut med vagnen på motorvägen för det går inte att köra med den i mer än max 30 km/t. Däcken har suttit på i 20 år och frågan är om det ens går att få i luft i dem, säger Christel Peterson och kan knappt hålla sig för skratt.

Värdet på vagnen är inte mycket att skriva hem om. Däremot fanns det inventarier i vagnen som ägarna ännu inte flyttat ut och tagit till vara på för ett icke oansenligt värde.

– Det var en ismaskin för 20 000 kronor, en avsvalningskyl för 40 000 och en värmepump för 16 000 som vi installerade i fjol när det var så varmt, berättar Christel Petersson.

Vagnen skulle efter sommarens hektiska månader säljas, men Christel tror inte att vagnen lär hitta hem igen till dess ägare.

– Men vem vill ha den, tänker jag? Den var fullt fungerande men var sliten och kylan fungerade inte som den skulle. Men det var den här vagnen jag för länge sedan började sommarjobba i så det är ju lite nostalgiskt.

Publicerad 04 September 2019 00:00