Laholms IF deltog med elva friidrottaren med under Barnkampen. På bilden syns sju av de glada barnen.

Laholms IF deltog med elva friidrottaren med under Barnkampen. På bilden syns sju av de glada barnen. Foto: Malin Bengtsson/LIF

Laholms IF arrangerade Barnkampen

”Alla kan delta efter sina egna förutsättningar”

LAHOLM.

Laholms IF Friidrott arrangerade 2019 års upplaga av Hallands Barnkamp. Det är en tävling för de yngsta friidrottarna som är mellan 7 och 11 år gamla. – Det är för de som vill prova på att tävla i friidrott under friare tyglar än under en vanlig tävling, säger LIF:s ordförande Anders Lindblad.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

I Barnkampen får idrottarna tävla hur många gånger de vill och i vilka grenar de känner för just för stunden. Ingen föranmälan krävs. Det finns längdhopp, höjdhopp, kula, 60 meter och 600 meter att välja mellan.

– Tävlandet i friidrott skiljer sig normalt inte från det man kan se på TV trots att det handlar om yngre barn. Men här får de hoppa, springa och stöta så mycket de vill. Det gör att tävlandet avdramatiseras för barnen, säger Lindblad.

I år var det Laholms IF som stod som värd. Tävlingen går runt mellan de olika klubbarna i Halland och det är Hallands Friidrottsförbund som arrangerar. Det är även de som bjuder på tävlingen då det är helt gratis för alla idrottare att delta.

...tävla mot sig själv och inte jämföra sig med andra

I Barnkampen räknas inte den individuella prestationen mest. Det är en lagtävling där den totalt sett bästa klubbens namn sys på vandringspriset – i det här fallet en nalle. I år var det Falkenberg som tog hem vinsten.

Laholm hade inte mindre än elva anmälda deltagare. Det blev många fina insatser och flera personbästa.

– Det är ju detta det går ut på – att hela tiden tävla mot sig själv och inte jämföra sig med andra. Här är friidrott ypperlig träning där dina framsteg syns tydligt i dina resultat, säger Lindblad.

– Vi kan lova att det inte är sista gången denna tävling utspelar sig i Laholm. Detta är en tävlingsform vi brinner för då alla kan delta efter sina egna förutsättningar, avslutar Anders Lindblad.

Publicerad 04 September 2019 10:05