Under Laholms Tidnings evenemang i lördags på Mellby Center bestals en av LT:s journalister på en väska innehållande kamera och två objektiv.

Under Laholms Tidnings evenemang i lördags på Mellby Center bestals en av LT:s journalister på en väska innehållande kamera och två objektiv. Arkivbild

Fräck kamerastöld vid tidningsevent

Tjuv som stal LT-journalists kameraväska fast på övervakningsfilm

MELLBYSTRAND.

I lördags anordnade Laholms Tidning ett evenemang på Mellby Center. Medan tidningsmakare och läsare möttes och pratade nyheter passade en tjuv på att stjäla en väska innehållande en dyrbar kamera och flera objektiv. Stölden fastnade på köpcentrets övervakningskamera.

Av
Rickard Gustafsson

När LT:s anställda och Laholms Tidnings vänner i lördags var på Mellby Center för att marknadsföra gratis nyheter i såväl papperstidning som på laholmstidning.se utsattes LT:s reporter Johan W Jönsson för stöld.

Hans reporterväska innehållande kamera och två objektiv, värda cirka 15 000 kronor, stod bakom ett uppställt bord med tidningar, t-shirts och reklamflyers.

– Med facit i hand var det lite blåögt att ställa väskan där. Men det skedde på några ögonblick, säger Johan W Jönsson.

När stölden uppmärksammades kontaktades förbutiken på Ica Maxi som kontaktade säkerhetsansvariga. Efter en snabb genomgång av några av köpcentrets övervakningskameror kunde fina bilder av god kvalitet på gärningsmannen konstateras.

Filmerna har överlämnats till Laholmspolisen för vidare utredning.

– Vi har tagit in övervakningsfilmen och arbetar nu på att identifiera mannen, säger polisinspektör Jan Jönsson.

På filmen ser man hur gärningsmannen låtsas gå fram till bankomaten för att ta ut pengar. Han vänder sig sedan om för att inspektera om någon ser honom och tio sekunder senare har mannen greppat tag i axelremsväskan och i rask takt promenerat iväg mot utgången.

Stölden ägde rum i närheten av bankomaten, nära entrén till Maxi, vid 13.25-tiden. Signalementet på gärningsmannen är: man i 55-60-årsåldern, elegant klädd, blå keps, vit skjorta med blåa blommor, blå byxor.

Publicerad 05 September 2019 14:14