Tre unga förare på trimmade mopeder har haffats under en riktad insats från Laholmspolisen. Många är klagomålen till polisen från irriterade medborgare.

Tre unga förare på trimmade mopeder har haffats under en riktad insats från Laholmspolisen. Många är klagomålen till polisen från irriterade medborgare. Foto: Adobe Stock

Polisraid mot trafikfarliga mopedister

Tre unga fartsyndare haffade på ett dygn

LAHOLM. Under loppet av mindre än 24 timmar har polisen fångat tre mopedister med trimmade fordon i Laholm. Polisen har agerat efter otaliga klagomål från medborgare. – Det är nog den här typen av brott som folk ringer oss mest om, säger Jan Jönsson på Laholmspolisen.

Av
Rickard Gustafsson

Telefonsamtalen till Laholmspolisen om trafikfarliga och vettlösa mopedister har varit många den senaste tiden. Samtalen har tagits på allvar och under tisdagen och onsdagen gjorde Laholmspolisen en särskild insats för att stävja buskörningen.

– Vi har gjort en riktad insats på det här efter många klagomål från allmänheten, säger polisinspektör Jan Jönsson.

Insatsen har burit frukt. På mindre än ett dygn har tre pojkar eller unga män haffats för olovlig körning eller grov olovlig körning med trimmade mopeder.

I tisdags eftermiddag togs en mopedist vid Folkhälsocentrum. Fordonet var oregistrerat och avställt och misstänks också vara trimmat.

På onsdagen fastnade en 17-åring utan körkort i polisens nypor. Killens trimmade moped gjorde vid provkörning drygt 60 km/t.

Något senare, samma eftermiddag, togs en 18-åring på Kristianstadsvägen. Även den mopeden var trimmad.

Publicerad 05 September 2019 11:59