Kokosbollsdramatik blev det på Våxtorps marknad i fredags när en marknadsknalle upptäckte två killar i 15-årsåldern stjäla en låda från dennes marknadsstånd.

Kokosbollsdramatik blev det på Våxtorps marknad i fredags när en marknadsknalle upptäckte två killar i 15-årsåldern stjäla en låda från dennes marknadsstånd. Foto: Adobe Stock/Johan W Jönsson

Marknadsknalle jagade ikapp kokosbolltjuv

Sockersugna ynglingar polisanmälda efter stöld på Våxtorps marknad

VÅXTORP.

Kokosbollar stjäl man inte ostraffat och utan snabba skor under fötterna. Marknadsknallen sprang ifatt en av de två misstänkta och konfronterade tjuven. Stölden har nu lett till en polisanmälan.

Av
Rickard Gustafsson

När marknadsdagen började lida mot sitt slut i fredags i Våxtorp passade två ynglingar i 15-årsåldern på. Vid ett av marknadsstånden snodde de med sig en låda kokosbollar och sprang sin väg.

Knallen uppmärksammade stölden och tvekade inte när han satte av efter kokosbolltjuvarna som delade upp sig och sprang åt olika håll mellan stånden.

Den ene av killarna blev dock upphunnen och konfronterades av knallen som kunde konstatera att kokosbollarna blivit delvis förstöra under jakten.

Under konfrontationen stack kokosbolltjuven iväg igen, med lådan under armen, och försvann.

Marknadsknallen har lämnat ett väldigt bra signalement på de båda kokosbolltjuvarna till Laholmspolisen som nu ska försöka identifiera de två sockersugna gärningsmännen.

Lådan med kokosbollar värderas till 120 kronor.

Publicerad 09 September 2019 14:51