Rasmus Lundgren var Laholms FK:s främsta aktör på plan i förlustmatchen mot Högaborg (1-0).

Rasmus Lundgren var Laholms FK:s främsta aktör på plan i förlustmatchen mot Högaborg (1-0). Foto: LFK

Laholm förlorade i Högaborg

Missade chansen att få häng på Varberg

LAHOLM.

Laholms FK föll oväntat i bortamötet med bottenlaget Högaborgs BK. Det grönsvarta hemmalaget vann med 1-0 efter mål i den andra halvleken. – Tyvärr så förlorade vi. Sådan är fotbollen ibland, säger LFK:s tränare Ulf Thronée.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Varbergs GIF i topp tappade poäng i den senaste omgången. Det gjorde att LFK hade chans att sätta rejäl press på sereledarna vid vinst. Men LFK startade inte bra mot Högaborg.

– Vi hade svårt att komma in i matchen och svårt att komma rätt i positioner och presspel. Det tog 20, 25 minuter innan vi hittade rätt, säger Thronée.

LFK hade några bra nickar i straffområdet som kunde resultaterat. Man fick också ett mål mycket tveksamt bortdömt.

– Mot paus kände vi att vi var på g och att vi störde Högaborg. Vi skulle gå ut likadant i andra men lyckas väl inte riktigt. De var duktiga och bjöd på tufft motstånd.

LFK fortsatte att vara farliga i huvudspelet men man fick inte någon nick att hamna i nät. Istället var det Högaborg som tog ledningen med 1-0 i minut 64.

Efter en omställning tråcklade en hemmaspelare med sig bollen igenom LFK-försvaret. Rasmus Lundgren i Laholms mål klarade det första avslutet men på returen stöttes bollen i mål.

– Det är givetvis tungt att de får det så väldigt viktiga förstamålet i det läget. Vi tryckte på med allt vad vi hade för att nå en kvittering men deras målvakt var duktig och stod pall, säger Thronée.

LFK lyckades aldrig få hål och matchen slutade med 1-0-förlust.

– Högaborg gjorde en bra match. De hade fått förstärkning med ett antal spelare. Men det är inget att skylla på.

– Jag tycker att vi ska komma ut lite mer taggade till en match där vi har chans att närma oss toppen. Nu får vi rikta in oss på kvalplatsen i första hand och hålla undan för de jagande lagen, avslutar Thronée.

LFK är fortsatt tvåa i tabellen. Fyra poäng före Gnosjö på tredjeplatsen och fem poäng efterVarberg i topp.

LFK:s målvakt Rasmus Lundgren var lagets bäste spelare i matchen mot Högaborg.

Division 3 Sydvästra Götaland

Högaborgs BK-Laholms FK 1-0 (0-0)

Domare: Max Persson, Helsingborg

Publicerad 10 September 2019 11:41