Bertil Johansson (LP) anser att ansvariga tjänstemän gjort sig skyldiga till grovt tjänstefel och trolöshet mot huvudman i samband med möbelinköpen till nya Glänningeskolan. Inom kort kommer han att göra en polisanmälan.

Bertil Johansson (LP) anser att ansvariga tjänstemän gjort sig skyldiga till grovt tjänstefel och trolöshet mot huvudman i samband med möbelinköpen till nya Glänningeskolan. Inom kort kommer han att göra en polisanmälan. Foto: Arkiv/Rickard Gustafsson

Möbelskandalen: Politiker ska polisanmäla ansvariga tjänstemän

Bertil Johansson (LP): ”Laholms kommuns anseende allvarligt skadad”

LAHOLM.

Laholmspartisten Bertil Johansson har fått nog med det beteende som de ansvariga visat upp i samband med den så kallade ”Möbelskandalen”. Han anser brotten mot lagar och reglementen är att betrakta som grovt tjänstefel och trolöshet mot huvudman och kommer att göra en polisanmälan.

Av
Rickard Gustafsson

Att turerna med möbelköpen till Glänningeskolan gått över styr är vid det här laget vida känt. Bertil Johansson (LP) anser att det som hänt faller under allmänt åtal och kommer vad det lider polisanmäla ansvariga tjänstemän på Laholms kommun.

– Jag tänker vänta ut den redogörelse som Barn- och ungdomsnämnden ska lämna in till Kommunstyrelsen inom kort. Men jag är rädd för att den bara kommer att innehålla en vädjan om syndernas förlåtelse och inget mer. Det ställer jag inte upp på, säger Bertil Johansson till LT.

Man har bara tjafsat och försökt skylla på varandra. Någon gång måste vi få ett slut på det här och kan inte bara låta de ansvariga slippa undan.

Med en kommande polisanmälan hoppas Johansson att en åklagare tittar på ärendet.

– Jag anser att ansvariga tjänstemän gjort sig skyldiga till grovt tjänstefel och trolöshet mot huvudman.

Laholmspartisten anser att Laholms kommuns anseende blivit allvarligt skadad och hävdar att situationen hanterats med otrolig inkompetens och oförmåga.

– Man har bara tjafsat och försökt skylla på varandra. Någon gång måste vi få ett slut på det här och kan inte bara låta de ansvariga slippa undan.

Johansson har dessutom skrivit en interpellation till kommunfullmäktige ställd till de tre kommunråden; Erling Cronqvist (C), Roland Norrman (M) och Kjell Henriksson (S). Där kräver Johansson svar på om de tre redan i april kände till möbelaffären.

Anledningen till det är att Barn- och ungdomsnämndens ordförande Maria Bronelius på senaste kommunfullmäktigemötet, i talarstolen, hävdade att kommunstyrelsens ledningsutskott fått information om ärendet i april.

– Jag vill få svar på om kommunråden visste om det här, säger Bertil Johansson.

Hela nämnden är ansvarig och vissa Bun-politiker borde fundera på om de kan sitta kvar.

Även politikerna i Bun får sig en rejäl släng med den Johanssonska sleven.

– Hela nämnden är ansvarig och vissa Bun-politiker borde fundera på om de kan sitta kvar, säger Bertil Johansson och kan tänka sig att dra in nämndernas beslutsmandat.

– Det kanske måste bli så i framtiden att nämnderna inte får sköta upphandlingarna själva. Att allt sköts av upphandlingsenheten genom kommunstyrelsen.

Publicerad 10 September 2019 10:24