Nu finns det ytterligare ett resealternativ för alla som till vintern planerar skidåkning i Sälenfjällen. Från dagarna innan jul till slutet av mars kör flygbolaget BRA en linje mellan Halmstad-Bromma-Sälen.

Nu finns det ytterligare ett resealternativ för alla som till vintern planerar skidåkning i Sälenfjällen. Från dagarna innan jul till slutet av mars kör flygbolaget BRA en linje mellan Halmstad-Bromma-Sälen. Foto: Adobe Stock/BRA

Flygbolag satsar på skidresor till Sälen

Skidturister erbjuds två turer i veckan från Ängelholm och Halmstad

LAHOLM/ÄNGELHOLM/HALMSTAD.

För skidsugna som tröttnat på en dagslång resa i bil till backarna i Sälenfjällen finns det till vintern ett annat alternativ. Flygbolaget BRA aviserade under tisdagen att de satsar på flyglinjer både från Ängelholm och Halmstad.

Av
Rickard Gustafsson

Backarna i skidmetropolen Sälen och närbelägna norska Trysil kommer för suktande skidturister nås på mellan en och halv till tre timmar efter att flygbolaget BRA från och med den 22 december startar flyglinje från Ängelholms flygplats och Halmstad City Airport.

Fram till slutet av mars genomförs två turer i veckan, torsdagar och söndagar. Från Ängelholm blir det direktflyg medan man från Halmstad får mellanlanda på Bromma.

Direktflyget tar, enligt flygbolaget, en timma och tjugo minuter medan du i det andra alternativet får räkna med dubbla restiden med flygbytet i Stockholm.

– Att flyga direkt till skidbacken från Ängelholm på 1 timma och 20 minuter och undvika två hela dagar i bil är något vi tror att allt fler kommer att uppskatta. Det blir fler timmar i backen och färre i bilen, säger Ulrika Matsgård kommersiell chef för BRA i ett pressmeddelande.

Priset på enkelresa varierar från cirka 700 upp till 900 kronor beroende på avreseort.

Publicerad 11 September 2019 00:00