Johan

Johan "Plogen" Wilmarstrand Jönsson. Foto: Felix Alnemark

Nu har Walldia guldläge

Plogen summerar föregående omgång i den lokala fotbollen

LAHOLM.

Laholms FK:s herrar missade chansen att komma närmare Varbergs GIF i topp. Oväntad 1-0-förlust mot bottenstridande Högaborg satte käppar i hjulet.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

LFK:arna stod för en god arbetsinsats men man hängde inte riktigt ihop som lag i presspelet och bollen studsade inte de vitsvartas väg. Med tre matcher kvar blir det nu svårt att gå om GIF:arna. LFK har fortfarande fyra poängs försprång ner till Gnosjö på tredjeplatsen och får rikta in sig på att ta kvalplatsen.

LFK:s damer åkte på säsongens blott andra poängtapp när man kryssade mot Centern i en mållös tillställning. LFK är ramstarkt bakåt och släppte inte till några direkta farligheter. Framåt gäller det att spelarna tar avslut istället för att fundera en extra gång. Trots krysset har LFK en poängs marginal till HBK på andraplatsen även om tabelltvåan vinner sin hängmatch.

Det krävdes ett straffmål i den 37:e minuten för att seriesegrande Astrio skulle få hål på tabelljumbon Genevad/Veinge. Underläge 2-0 i paus blev till slut förlust med 6-0. Nu är GIF/VIF ute ur fyran även rent matematiskt. Det är bara att spela av säsongen och ge de yngre spelarna så mycket erfarenhet som möjligt.

Lilla Tjärby gjorde en tam match borta mot Galtabäck. Hemmalaget var bättre och vann med 2-1. LTIK behöver ett par segrar till för att inte riskera bli indraget i bottenstriden i femman.

I sexan var det spelfritt föregående helg. Serien är odramatisk. Unnaryd har mer eller mindre redan avgjort och kommer gå igenom även sexan. Starkt gjort som nykomling. Torup/Rydö har bra chans att klara andraplatsen men Oskarström och Trönninge kan fortfarande blanda sig. För Simlångsdalen och Skottorp har säsongen varit en besvikelse. De båda seriefavoriterna är femma respektive sexa i tabellen. Ränneslöv och Arvidstorp kommer åka ur.

I sjuan kopplade Walldia ett grepp om förstaplatsen genom att besegra Andersberg i en händelserik och jämn tillställning. BKW vann med 4-2. Spelande tränare Hannes Persson avgjorde med sina två baljor i minut 70 och 74. Det gjorde att BKW gick från 2-2 till 4-2.

”Ett styrkeprov där Walldia visar ork och vilja och gav sig tusan på att ta sista chansen att vinna serien. Årets bästa match vill jag påstå. Alla gör en toppeninsats.”, kommenterar BKW:s lagledare Pelle Persson efter matchen.

Nu släpper väl inte BKW greppet? I den avslutande matchen väntar möte med Kornhult/Hishult/Våxtorp för BKW. Andersberg möter Ysby.

Just YBK åkte på en svidande 8-2-förlust mot Vapnö i den senaste omgången. Matchen var jämn i en halvlek. I den andra akten åkte YBK på två utvisningar och sista kvarten gjorde Vapnö fyra mål.

”Vi mönstrade en stark elva i matchen men på intet sätt kom detta att spela någon roll. YBK:s säsong har varit en mardröm. Uddamålsförluster, tappade ledningar, missade straffar och allt mög säsongen slängt på oss har tärt på såväl spelare som ledare. Spelarna har visat massvis med moral och massvis med vilja men någon gång tar det slut. Idag tog det slut.”, kommenterar YBK:s tränare Tomas Karlsson.

Förlorar YBK lika stort mot AIK i nästa match blir det jobbigt för BKW. Walldia har fyra mål att gå på gentemot Andersberg. Lagen har samma poäng.

Kornhult/Hishult/Våxtorp besegrade Lidhult på bortaplan med 2-1. Lidhult tog ledningen i skogsderbyt innan K/HFF kvitterade före paus och avgjorde i andra. Knäred stod över föregående omgång.

Även damfyran höll spelfritt föregående helg. WRY hann dock att förlora mot tabellfyran Snöstorp/Nyhem med 5-0 (2-0) efter att föregående krönika gått till print.

Wow! Laholms FK:s damer har bara släppt in åtta mål på 17 matcher. Det är otroligt bra. Lyckas man klara under tvåsiffrigt med tre matcher kvar?

Kärlek! Walldia vann seriefinalen och leder tabellen för första gången sedan i våras. I helt rätt läge med bara en match kvar. Hoppas spelarna kommer loss för att spela epilogen.

Publicerad 11 September 2019 10:49