Polisen upplever att det är en våg av bilinbrott för tillfället och tror att det är en eller flera ligor som opererar på parkeringar utmed E6.

Polisen upplever att det är en våg av bilinbrott för tillfället och tror att det är en eller flera ligor som opererar på parkeringar utmed E6. Foto: Adobe Stock

Nya bilinbrott vid parkeringar utmed E6

Laholmspolisen: ”Vi tror att det är ligor som specialiserat sig på detta”

MELLBYSTRAND/SNAPPARP.

Två nya bilinbrott har anmälts till Laholmspolisen. Polisen tror att det är en eller flera ligor som opererar utmed E6 och uppmanar till människor till försiktighet och inte lämna värdesaker kvar i sina fordon.

Av
Rickard Gustafsson

Bilinbrotten har varit många under 2019 och för tillfället upplever Laholmspolisen att inbrotten intensifierats. Två nya anmälningar har kommit in, dels från parkeringen vid Mellby Center dels från en parkering vid rastplatsen i Snapparp.

I tisdags eftermiddag vid 15-tiden drabbades en bilist som parkerat sin bil precis utanför McDonalds. En okänd gärningsman smashade rutan och stal en ryggsäck innehållande en dator.

Polisen har inga vittnesuppgifter.

– Det är otroligt att det på ett ställe där det rör sig så mycket människor inte finns någon som ser någonting, säger Jenny Jerrhage, förundersökningsledare på Laholmspolisen, och syftar inte specifikt på just det här brottet.

Jerrhage säger samtidigt att den här typen av brott är ögonblicksverk och att det handlar om mindre än tio sekunder.

Däremot finns det ett vittne som uppmärksammat en liknande händelse vid 14-tiden i onsdags vid Rasta i Snapparp. Vittnet såg personer i en röd Renault lämna parkeringsrutan jämte en bil som precis fått ena sidorutan krossad.

Vid den stölden förlorade en tysk familj plånbok, kreditkort och en mobiltelefon.

– Vi har rondering på de här ställena men vi kan inte vara där hela tiden. Det räcker inte resurserna till, säger Jenny Jerrhage som är relativt säker på att brotten är organiserade.

– Vi tror att det är ligor som specialiserat sig på detta.

Publicerad 13 September 2019 11:43