En okänd man trängde in i en äldre kvinnas bostad i centrala Laholm och stal pengar ur hennes plånbok som låg i hennes väska som var placerad på hennes rollator. Stölden ägde rum mitt framför ögonen på den chockade kvinnan.

En okänd man trängde in i en äldre kvinnas bostad i centrala Laholm och stal pengar ur hennes plånbok som låg i hennes väska som var placerad på hennes rollator. Stölden ägde rum mitt framför ögonen på den chockade kvinnan. Foto: Adobe Stock

Fräckt åldringsbrott i centrala Laholm

Klev in i äldre kvinnas lägenhet och stal pengar ur plånbok

LAHOLM. En kvinna i 90-årsåldern utsattes i helgen för en synnerligen fräck stöld i sin egen bostad i centrala Laholm. En okänd man klev in i hennes lägenhet, mitt på ljusa dagen, och stal innehållet i den äldre kvinnans plånbok mitt framför ögonen på henne.

Av
Rickard Gustafsson

Det var strax efter 14-tiden i lördags som en skamlös stöld skedde på en bostadsadress i centrala Laholm. En kvinna i 90-årsåldern hade lagt sig för att ta en tupplur när hon från soffan i vardagsrummet såg en man ute på altanen.

– Hon hade lagt sig ner för att vila middag och altandörren stod på glänt. Mannen klev in och gick först in i kvinnans sovrum, berättar Jan Jönsson på Laholmspolisen.

Kvinnan skrek och slog mot ryggen på mannen men det gav ingen effekt.

Enligt polisen ska kvinnan ha skrikit på mannen att han skulle försvinna ur hennes lägenhet och hotat med att trycka på larmet, men det var inget han tog notis om. Efter att ha vittjat kvinnans sovrum i jakt på värdesaken kom han strax därpå tillbaka ut till vardagsrummet.

På kvinnans rollator stod en handväska och mannen tog innehållet i en plånbok, 340 kronor i kontanter, och slängde sedan den på golvet.

– Kvinnan skrek och slog mot ryggen på mannen men det gav ingen effekt, berättar Jan Jönsson och förklarar att mannen sedan lämnade den chockade kvinnans bostad och vandrade ut samma väg som han kom in.

Laholmspolisens signalement på den okände gärningsmannen lyder: omkring 185 centimeter lång med normal kroppsbyggnad, svenskt utseende och enligt uppgift bar mannen vid tidpunkten en blå t-shirt.

Publicerad 16 September 2019 16:26