Laholms FK fick flera anledningar att fira vid matchen mot Fjärås som LFK vann med 5-1.

Laholms FK fick flera anledningar att fira vid matchen mot Fjärås som LFK vann med 5-1. Foto: Johan W Jönsson

LFK tog imponerande seger i hallandsderbyt

Zeqiri hattrickskytt mot Fjärås

LAHOLM.

Laholms FK kopplade ett än mer bastant grepp om kvalplatsen när Fjärås besegrades med klara 5-1 hemma på Glänninge Park. – Vi gör en bra match och var väl värda segern, säger LFK:s tränare Ulf Thronée.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Det var ett revanschlystet LFK som gick ut på plan efter den snöpliga uddamålsförlusten i förra omgången.

– Vi hade en del gratis där och behövde inte tagga till killarna extra. Det var många som ville göra det bättre nu än i förra matchen, säger LFK:s tränare Ulf Thronée.

LFK inledde matchen bra men hade ändå tur att man inte hamnade i underläge då Fjärås hade ett slumpskott i stolpen.

– Vi hade bra flyt i spelet och skapade några halvchanser innan vi gjorde 1-0, säger Thronée.

Efter 20 minuter tog LFK ledningen när Lucas Ragnarsson nådde högst på Rasmus Liedmans hörna.

– Vi är tunga på fasta situationer. Kul att vi fick utdelning där igen, kommenterar LFK-tränaren.

Trots att LFK var det bättre laget fick gästerna ändå till en kvittering efter ett fint anfall som avslutades till vänster. Det var Fjärås specielle målskytt Anton Millesson som höll sig framme.

LFK hann dock göra två mål trots att bara fem minuter återstod till paus. Gjenis Zeqiri klev in i handlingen och fixade först straffen som han själv säkert placerade in till 2-1.

– Den är väl lite tveksam men de är på och rycker i honom. Mot Anderstorp när han skulle haft straff fick han det inte... Det brukar jämna ut sig sådant, säger Thronée.

Bara minuten senare dribblade sig Zeqiri loss och sköt in 3-1 med vänsterfoten. Det var det sista som hände i första halvlek.

– Det var två viktiga mål för oss efter 1-1 som kom som en liten kalldusch. Men spelar man bra så brukar man få utdelning och det fick vi.

– Efter den avslutningen på första fick Fjärås svårt att resa sig. Det var lite som att sätta kniven i dem och vrida om när vi gör både tvåan och trean där, säger Thronée.

Gjenis Zeqiri gjorde hattrick mot Fjärås.

Gjenis Zeqiri gjorde hattrick mot Fjärås. Foto: LFK

LFK kom ut bra även i andra halvlek och lät aldrig Fjärås komma tillbaka in i matchen. Zeqiri gjorde sitt tredje mål för dagen när han satte bollen i nät efter en soloräd.

Han låg även bakom 5-1 när han körde sin gubbe och serverade Adam Vernersson på djupet. LFK-ynglingen var kylig när han placerade bollen i mål.

Thronée luftade bänken i andra halvlek och lät bland annat både Viggo Dahl och Patrik Landström göra division 3-debut.

– Kul att få släppa fram unga killar från de egna leden. Det är de väl värda som de gnuggar på under veckorna. Vi har några spelare som riskerar avstängning så de är vi lite rädda om.

– Det kan ju fortfarande hända att Varberg tappar och då har vi en rolig match hemma i den avslutande omgången, säger Thronée.

LFK-tränaren berömmer hela laget för insatsen men lyfter såklart fram Gjenis Zeqiri extra. LFK:s skyttekung gick upp i delad skytteligaledning med just Fjärås Anton Millesson. Båda har gjort 15 mål.

För LFK väntar i nästa omgång nytt hallandsderby när man åker till Åsa, som slåss för att hålla sig på rätt sida strecket. Vinner LFK den matchen är kvalplatsen säkrad.

– Det är bra att vi möter ett lag som har mycket att spela för. Det innebär att vi själva måste upp i nivå igen för att nå ett bra resultat, säger Thronée.

LFK är fyra poäng före Gnosjö på tredje plats. Upp till Varberg i topp är det fem poäng. Två omgångar återstår.

Troligt motstånd i ett eventuellt kval blir Nike eller Limhamn Bunkeflo.

Division 3 Sydvästra Götaland

Laholms FK-IFK Fjärås 5-1 (3-1)

Mål LFK: Gjenis Zeqiri 3 (en straff), Lucas Ragnarsson, Adam Vernersson

Domare: Max Persson, Helsingborg

Publicerad 16 September 2019 12:37