Moa Larsson var LFK:s bästa spelare vid segern över Röke med 3-1.

Moa Larsson var LFK:s bästa spelare vid segern över Röke med 3-1. Foto: Johan W Jönsson

LFK visade mental styrka mot Röke

Vände och vann den svåra matchen

LAHOLM.

Ett av de svåraste hindrena mot serieseger är avklarat. Laholms FK vann den mycket tuffa hemmamatchen mot Röke när underläge 0-1 vändes till seger med 3-1. – Vi visar prov på mental styrka i andra halvlek, säger LFK:s tränare Peter Åberg.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Röke är ett bra lag. De låg trea inför matchen mot Laholm och vållade LFK bekymmer i våras. Även då tog skånskorna ledningen.

– Visst var man lite fundersam över hur vi skulle lösa det här inför matchen. Röke har ett antal duktiga spelare och är svårspelade, säger Åberg.

Gästerna tog ledningen i den tionde minuten när LFK inte fick bort andrabollen efter en frispark från kanten.

Repliken från LFK:s sida var dock blixtsnabb. Redan på avspark kom Malin Schibli rättvänd och hittade ut med en stickare till Moa Larsson som lobbade in bollen till 1-1.

– Det gjorde att varken vi eller Röke hann reflektera över att de tagit ledningen, säger Åberg.

LFK hade ett par bra lägen att ta ledningen. Bland annat fick inte pigga Ida Axeldal ordentlig träff.

– Vi har ett par lägen och borde gjort något mål innan paus. Men Röke var inte ofarliga, säger Åberg.

LFK:s försvar var dock precis som vanligt mycket starkt och stod pall mot Rökes offensiv.

– I paus pratade vi om att gnugga på. Vi visste att vi var bättre tränade och att vi har bättre bredd än Röke, säger Åberg.

LFK tog tag i spelet i andra halvlek och tryckte ner Röke. Inte minst via en rad fasta situationer. Till slut kunde de rödsvarta gästerna inte stå emot längre.

Efter timmen spelad nickade kraftfulla Julia Olsson in Moa Larssons hörna från vänster till 2-1.

LFK var sedan nära på ytterligare en hörna men Olssons nick tog i ribban och på returen rammade mittbacken Ebba Efraimsson stolpen.

Med kvarten kvar att spela avgjorde Malin Schibli sedan anfallspartnern Ida Axeldal osjälviskt spelat fram bollen. Schibli kunde bara sätta bredsidan till fram till 3-1.

– Efter 2-1 känns det bra och efter 3-1 går luften ur dem och vi kan kontrollera hem matchen, säger Åberg.

– Röke var bra och vi var precis som väntat tvungna att jobba ordentligt för att få ett bra resultat. Jag tycker ändå att de vållade oss ännu större bekymmer i våras, säger Åberg.

Moa Larsson var LFK:s bästa spelare i matchen. Inte bara för mål och assist. Hon visade dessutom prov på bra attityd under 90 minuter.

– Försvaret var som vanligt bra och Ida (Axeldal) och Malin (Schibli) hittade ett bra samarbete på topp. Dessutom är Lina (Strandahl) i mål trygg. Men ingen kommer upp i Moas klass. Ingen faller heller ur ramen, säger Åberg.

I nästa match väntar bortamöte med nästjumbon Trönninge. Sedan står LFK över innan man avslutar borta mot Västra Karup i den sista omgången.

Segern mot Röke innebar att LFK gick rent hemma på Glänninge Park. Tio segrar av tio möjliga med den imponerande kvoten 50-4.

Division 2 Sydvästra Götaland

Laholms FK-Röke IF 3-1 (1-1)

Mål LFK: Moa Larsson, Julia Olsson, Malin Schibli

Domare: Allen Hasic, Falkenberg

Publicerad 16 September 2019 11:28