Skogaby Golfkrogs ägare, Helle och Magnus Pellbring, tar över Stadshotellet och puben.

Skogaby Golfkrogs ägare, Helle och Magnus Pellbring, tar över Stadshotellet och puben. Foto: Johan W Jönsson

Golfkrogens ägare tar över hotell och pub

"Ska bli väldigt kul"

LAHOLM.

Under måndagen kunde LT avslöja den glada nyheten att Stadshotellet och puben fått nya ägare och kommer att öppna igen. Nu är det officiellt att Helle och Magnus Pellbring tar över.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– Det stämmer att det är vi som ska ta över. Det är ingen hemlighet på det viset. Men detta är väldigt nytt även för oss och vi vill sätta oss in i allt innan vi ger några ytterligare kommentarer, säger Helle Pellbring till LT.

– Men du får gärna skriva att det ska bli väldigt kul att ta över den här verksamheten, fortsätter hon.

Paret Pellbring har sedan ifjol drivit Skogaby Golfkrog tillsammans. Magnus har tidigare varit krögare på Perstorps Golfkrog.

När LT för någon vecka sedan hade frågan "Vad saknar du mest i Laholm?" i den veckoligen återkommande enkäten svarade samtliga hotellet och puben.

– Det märks inte minst på Facebook vilket drag det är kring detta. När jag var här för att titta till byggnaden för en tid sedan fick jag höra om enkäten i LT och att alla hade svarat hotellet och puben. Jag är inte förvånad, säger tidigare ägaren Louise Johansson.

– Jag är snarare förvånad över att det dröjt så här länge att få tag i en ny ägare, för som jag sagt till media tidigare är detta en välmående verksamhet. Men vi är jätteglada över att vi hittat så bra köpare. Nu hoppas vi att laholmarna ställer upp och kommer hit när det öppnar igen, fortsätter Johansson.

Publicerad 17 September 2019 14:05