Gjenis Zeqiri gjorde hattrick och gick upp i skytteligaledning.

Gjenis Zeqiri gjorde hattrick och gick upp i skytteligaledning. Foto: LFK

LFK klart för kval till tvåan

Zeqiri gjorde hattrick, igen

LAHOLM.

Laholms FK kommer att kvala till division 2. Det står klart efter 4-0-seger mot bottenkrigande Åsa IF. Det dröjde till över timmen spelad innan LFK gjorde 1-0 sedan blev det ketchupeffekten.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

LFK kom till spel utan fyra spelare som startade i matchen innan. Adam Vernersson var bortrest, Rasmus Liedman och Jesper Wennström sjuka och Daniel Radovanovic avstängd.

– Jeppe kunde vara med på bänken. Men vi fick röra om lite och det är kul att vi på nytt får användning för vår bredare och lite större trupp, säger LFK:s tränare Ulf Thronée.

Matchen stod länge och vägde. Åsa hade allt att spela för och gjorde det inte enkelt för LFK.

– Vi har ändå ganska bra koll. Det var vi som styrde och ställde. Men planen var lite sämre, det kan studsa fel och så åker man kanske på något..., säger Thronée.

LFK skapade några halvchanser. Den bästa möjligheten hade Gjenis Zeqiri men ren mot mål valde han för ovanlighetens skull att passa och möjligheten rann ut i sanden.

I andra halvlek fick hemmalaget svårare och svårare att stå emot LFK. I minut 66 gjorde Zeqiri 1-0 efter väggspel med André Josefsson, en dragning och ett bra avslut.

Åsa gjorde självmål fram till 2-0 sedan Charlie Boson gått upp i duell och stört. 3-0 slog Zeqiri i mål efter samarbete med Boson.

Innan LFK gjorde fyran hann Åsa med att bränna en straff. Rasmus Lundgren orsakade elvametaren och reparerade sitt eget misstag när han klistrade bollen.

I den 90:e minuten skruvade Gjenis Zeqiri läckert in bollen till 4-0 direkt på frispark.

– Gjenis är i fantastiskt slag. I andra halvlek passade han inte utan avslutade själv och det är det han ska göra. Han har bra tillslag och kan välja om han vill placera eller gå på kraft. Sedan är han svår att komma åt när han fäller ut armarna, berömmer Thronée.

I och med de tre målen gick Zeqiri upp i ensam skytteligaledning med sina 18 mål.

LFK-tränaren berömmer dock hela truppen för insatsen i matchen.

Nu får Laholm gott om tid på sig att förbereda sig inför kvalet där man ställs antingen mot Nike eller Limhamn/Bunkeflo.

– Det är kul att vi givit oss själva den här chansen och det är bra att vi får tid på oss att förbereda oss. Nisse (Hedström) och "Ragge" (Lucas Ragnarsson) står på två varningar och lär vilas i serieavslutningen.

I sista matchen för säsongen i trean väntar seriesegrarna Varbergs GIF hemma på Glänninge Park. Giffarna säkrade seriesegern genom att besegra Råå med 3-0 i den senaste omgången.

LFK och Varberg möts i en ren seriefinal på lördag. Till den matchen är Vernersson, Wennström, Liedman och Radovanovic tillbaka. Saknas gör endast långtidsskadade Alfred Karlsson och Otto Nilsson.

– Nasris (Aburdeinis) ljumskar spökar fortsatt lite. Vi får se hur vi gör med honom. I övrigt är vi intakta, säger Thronée.

Division 3 Sydvästra Götaland

Åsa IF-Laholms FK 0-4 (0-0)

Mål LFK: Gjenis Zeqiri 3, självmål

Domare: David Weber, Kvibille

Publicerad 23 September 2019 10:57