Bilden föreställer inte den aktuella polisbilen.

Bilden föreställer inte den aktuella polisbilen. Foto: Mostphotos.com

Polisbil attackerades vid skola

Gärningsman krossade bakruta och stal patrullens insatsväskor

LAHOLM.

En polisbil attackerades under måndagskvällen i Laholm. Bakrutan krossades och ur bagageutrymmet stal gärningspersonen två insatsväskor. Laholmspolisen ser attacken som allvarlig och är mycket intresserad av att eventuella vittnen träder fram och berättar om de sett eller hört något.

Av
Rickard Gustafsson

Skadegörelsen inträffade någon gång mellan 18.00 och 20.00 under måndagskvällen vid Campus Laholm. Laholmspolisen var på plats för att delta i en introduktion av en MBU-utbildning (människan bakom uniformen).

Under tiden passade en okänd gärningsman på att göra inbrott i ett av polisens fordon. Bakrutan krossades och två insatsväskor stals ur bagageutrymmet.

I insatsväskorna förvarades inga vapen eller annan polisiär viktig utrustning.

– Nej, det är främst kläder som patrullen har för ombyte och för olika väderlekar, säger Jan Jönsson på Laholmspolisen som ser allvarligt på det inträffade.

– Det är allvarligt att ge sig på en polisbil. Det kan få stora konsekvenser för tredje man, allmänheten, då risken finns att patrullen inte kan åka på larm.

Laholmspolisen är mycket intresserade av tips från allmänheten som kan leda till att brottet klaras upp.

I andra städer i Sverige har attacker mot blåljusfordon blivit allt vanligare. Enligt Jan Jönsson har polisen i Laholm tack och lov varit förskonade så här långt.

– Jag har själv blivit utsatt vid två tillfällen med punkterade däck, men det är länge sedan tillbaka nu.

Har du tips om händelsen går det bra att kontakta Laholmspolisen eller ringa Polisen på 114 14.

Publicerad 01 October 2019 11:54