”Så här mycket har den inte lutat innan, det har blivit ännu värre”, säger Svensson och syftar på Björken.

”Så här mycket har den inte lutat innan, det har blivit ännu värre”, säger Svensson och syftar på Björken. Foto: Johan W Jönsson

Svensson vill att ”urskogen” på den kommunägda fastigheten tuktas

”Det är inte roligt för någon”

BJÖRBÄCK.

Stefan Svensson är bekymrad. Under flera års tid har han störts av den igenväxta kommunägda grannfastigheten Björbäck 1. – Det ser inte alls roligt ut. När det blåser är jag orolig att grenar eller hela trädet ska lägga sig över vägen, säger han.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– Det har växt igen. Träden på tomten har krokiga grenar och en björk växer så snett att om det blir mycket blåst kan den ge med sig och lägga sig över vägen, säger Svensson.

Stefan har vid otaliga tillfällen stött på kommunen i frågan men utan respons.

– Jag har varit i kontakt med kommunen fruktansvärt många gånger. Sedan går det ett halvår och så stöter jag på igen. Det är mest på hösten när det blåser mer som jag tänker på det.

Extra mycket har han tänkt på det den här hösten då kommunen nu lagt ut fastigheten till försäljning.

– Jag ringde mäklaren men han hade inga synpunkter. Han kunde bara framföra mina önskemål till kommunen.

– När fastigheten väl är såld kan jag inte springa där och ha åsikter. Det kan ju vara någon som flyttar in som inte bryr sig och som bara vill bo där.

”Jag kallar det urskogen”, säger Stefan Svensson och pekar upp mot en gren som han är orolig ska knäckas i vinden.

”Jag kallar det urskogen”, säger Stefan Svensson och pekar upp mot en gren som han är orolig ska knäckas i vinden. Foto: Johan W Jönsson

Tidigare har kommunen hyrt ut fastigheten. Men nu ska den alltså säljas.

– Jag vet att jag har grannarna med mig i den här frågan. Jag har bott i mitt hus sedan 1996. Kommunen har inte gjort någonting sedan jag flyttade hit.

– Jag har själv klippt trekanten med gräs utanför mitt hus som kommunen äger. Mest för att det ska se snyggt ut. Man hade kanske hoppats på lite uppskattning…

Svensson misstänker att man är trötta på honom inne på stadshuset.

– Senast jag ringde in sa han jag pratade med att de skulle komma ut och titta. Men han kom aldrig och delegerade inte vidare.

– Då sa jag några väl valda ord till honom. Jag tycker inte att man tar tag i saker i stadshuset. Framförallt inte när det gäller landsbygden. Då skiter man i det.

Svensson kontaktade inte LT för att han tycker att det är roligt.

– Jag kontaktar inte tidningen utan att det är befogat eller för att jag tycker att det är roligt. Jag har försökt att gå den rätta vägen.

– Det är inte roligt för de nya ägarna. Det är inte roligt för någon. Jag tänker på grannarnas lille påg som kan få en gren över sig. När fastigheten väl är såld kommer jag inte springa här och tjata…

– Det hade inte varit någon större kostnad för kommunen att komma hit och tukta lite, avslutar Stefan Svensson.

Publicerad 02 October 2019 17:55