En laholmare i 55-årsåldern dömdes mot sitt nekande till dagsböter för rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning.

En laholmare i 55-årsåldern dömdes mot sitt nekande till dagsböter för rattfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning. Foto: Arkiv

Hade 2,22 promille i kroppen vid mopedolycka

Laholmare döms till dagsböter för rattfylleri

LAHOLM. 2,22 promille hade laholmaren i blodet när han kraschade på Danska vägen och hittades medvetslös. Nu har mannen i 55-årsåldern dömts till dagsböter för rattfylleri, narkotikabrott och olovlig körning. Mannen nekade till brott på alla åtalspunkter.

Av
Rickard Gustafsson

I mitten av augusti ifjol inträffade en olycka på Danska vägen i Laholm. En man i 55-årsåldern hittades medvetslös mitt på vägen av en bilist och mopeden var fortfarande i gång. Ambulansen hämtade mannen och förde honom till sjukhus.

Det visade sig att laholmaren hade 2,22 promille alkohol i blodet och analysen visade även att mannen var påverkad av cannabis.

Åklagaren gick till tingsrätten med två åtalspunkter från det aktuella olyckstillfället: rattfylleri och ringa narkotikabrott. Båda brotten nekade laholmaren till.

Laholmaren berättar att han druckit starkdrycker tillsammans med några fiskare nere vid Gröningen men att han på grund av berusning inte vare sig kan erkänna eller förneka att han kört mopeden. Hans egen teori var dock att han vid olyckstillfället blev skjutsad.

Blodanalysen visade spår av cannabis, men laholmaren förnekar narkotikabrott då han hävdar att han intagit drogerna i Thailand och i Danmark.

Laholmaren åtalades även för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning som härleder till en poliskontroll i september 2018.

Inte heller de brotten ville han erkänna då han hävdade att narkotikan i kroppen härrör från bruket som påträffades efter olyckan i augusti och att han trodde att han inte längre hade narkotikan kvar i kroppen.

Den olovliga körningen bortförklaras med att han trodde att han körde en Klass II-moped.

Tingsrätten trodde dock inte på mannen och dömer laholmaren till 170 dagsböter.

Publicerad 03 October 2019 14:41