Vindrarps damer slutade tvåa i division 2 ifjol. Nu siktar laget på övre halvan.

Vindrarps damer slutade tvåa i division 2 ifjol. Nu siktar laget på övre halvan. Foto: VVK

Återupprepar Vindrarp succén?

Hantoft ny huvudtränare

VÅXTORP.

Förra säsongen blev en succé för Vindrarps VK:s damer. Laget slutade på en fin andraplats i division 2 södra. – Vi siktar på övre halvan den här säsongen. Hur det kommer gå beror lite på de andra lagens sammansättning och på hur vi själva får ihop det till varje match, säger VVK:s tränare Malin Hantoft.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Hon är ny som huvudansvarig tränare för Vindrarp. Förra säsongen var hon lagkapten och assisterande tränare. Hantoft har meriter i form av spel med Hylte/Halmstad.

– Det ska bli kul att ha huvudansvaret och få implementera mina egna idéer i vårt spel på ett annat sätt, säger hon.

Serien har förändrats lite sedan förra säsongen. Svedala B som vann serien tog klivet upp i ettan. Tillkommit har Kronan och Bjärred gjort till den tio lag stora serien.

– Kronan och Bjärred har vi inte spelat mot på länge. Det är alltid kul med nya bekantskaper. Vi möter Kronan på lördag. Det ska bli spännande att se vilken nivå de håller.

– Jag hoppas att serien håller samma kvalitet som den gjorde förra säsongen så att det blir roliga och bra matcher, fortsätter Hantoft.

– Vi hoppas att vi får ihop vår trupp på ett bra sätt. Då ska vi klara att åtminstone hamna på övre halvan. Det har vi goda möjligheter till om vi får ihop det.

VVK har två tunga tapp i Mikaela Hansson, som är mammaledig samt rutinerade Emma Karlsson som tagit ett sabbatsår.

– Emma tar den här säsongen för att hitta motivation och inspiration igen. Men både hon och John (Nilsson) gör mycket för föreningen ändå och Emma har sagt att hon ställer upp om vi behöver henne. Så det känns tryggt.

Det lär behövas i några matcher då truppen är smal. Just nu består den av åtta till tio spelare. Nygamla i laget är spikern Ida Johansson och centern Ebba Nilsson som gör comeback.

– Det känns bra med lite nytt blod. Dessutom har Matilda Bengtsson, som normalt pluggar i Östersund, sin praktik här. Så hon kommer spela med oss fram till jul, säger Hantoft.

Ser du någon favorit i serien?

– Det är svårt att säga. Helsingborg har ett stabilt lag. Lund har samma kvaliteter. Det är väl framförallt dem. Sedan har Engelholm och Ystad unga lag med talangfulla spelare.

VVK inleder med match mot Kronan B hemma i Våxtorpshallen på lördag.

Publicerad 04 October 2019 13:00