Pontus Johansson gjorde nio mål för Hök mot Växjö.

Pontus Johansson gjorde nio mål för Hök mot Växjö. Foto: Johan W Jönsson

Hök premiärföll mot bra Växjö

"Vi har lite att bita i"

MELLBYSTRAND.

Det blev klar förlust i premiären för HK Hök. Växjö HF vann med 36-27 efter underläge 19-13 i paus. – Växjö var bra! Vi har lite att jobba på men det kommer, säger Höks nye matchcoach Petter Persson.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Hök vann båda matcherna mot Växjö förra säsongen men redan då syntes det att Växjö är ett bra lag.

– De har tränat och legat i och utvecklats rejält. De satte upp ett högt tempo i matchen som vi inte var förberedda på, säger Persson.

Gästerna ryckte till 6-2 och sedan kom Hök aldrig riktigt nära.

– Vi gjorde två försvarsbyten under egentligen hela matchen och blev hårt straffade på det. Missar man många lägen framåt och åker på kontringar blir det tufft då, säger Persson.

– Vi ryckte ändå upp oss men släppte till lite för mycket bakåt. Då blir det svårt för målvakterna också. Växjö fick enkla mål medan vi fick strida för våra.

Hök hade läst in sig på Växjö.

– Men den spelare vi lagt mycket krut på var inte med. De hade andra som var ännu bättre. Därför blev vi lite ställda. Det plus tempot överraskade oss. Där har vi lite att jobba på.

Persson är dock inte orolig. Växjö är en av favoriterna i division 2 södra.

– Vi har ett ungt lag och vi har kvalitet på alla positioner. Vi behöver bara hitta våra roller. Både spelarna och jag som coach. Vi har lite att bita i. Men det kommer.

Pontus Johansson blev målbäst i Hök med nio pytsar.

– Pontus gör det bra men skulle kunna bidra med ännu fler målgivande passningar då han drar åt sig så mycket uppmärksamhet. Men jag är bara glad över att han kan vara med och spela med tanke på hur skadebenägen han varit.

Bäst i Hök tyckte coach Persson att målvakten Max Nordh var.

– Med tanke på hur lite hjälp han får så gör han det bra, berömmer Petter Persson.

Höks mål gjordes av: Pontus Johansson 9, Lukas Andersson Männikkö 7, Adam Bogren 2, Andreas Arvrot 2, Oscar Jansson 2, Philip Pettersson 2, Arvid Adolfsson 2 och Jakob Wännman.

Publicerad 08 October 2019 13:36