Ungefär så här kommer det att se ut på Stortorget i Laholm på söndag när totalt 107 miljoner ska delas ut till vinnarna i Postkodlotteriet.

Ungefär så här kommer det att se ut på Stortorget i Laholm på söndag när totalt 107 miljoner ska delas ut till vinnarna i Postkodlotteriet. Foto: Postkodlotteriet

Laholms centrum stängs av under ”Grannyran”

Flera tusen personer väntas komma till miljonutdelningen

LAHOLM.

På söndag smäller det till ordentligt när vinnarna från postnummerområdet 312 98 Våxtorp ska dela på sanslösa 107 miljoner kronor under Postkodlotteriets grannyra. Klart är nu att skådeplatsen blir Stortorget i Laholm dit tusentals personer väntas komma och det kommer att påverka trafiksituationen i centrum rejält under helgen.

Av
Rickard Gustafsson

Det var i förra veckan nyheten slog ner som en bomb att ett stort antal våxtorpsbor kommer att få dela på över 100 miljoner kronor efter att postnummerområdet 312 98 gått vinnande ur Postkodlotteriets tombola.

På söndag blir det miljonregn under ett stort evenemang på Stortorget i Laholm som kommer att spelas in och sändas på TV4 nästkommande vecka. Under evenemanget väntas uppträdande bland annat från det folkkära bandet Arvvingarna.

Firandet är gratis och upp mot 3 000 personer väntas besöka festligheterna och det är nog ingen dum idé att gå, cykla eller åka kollektivt till området då parkeringssituationen kan bli tuff.

Faktum är att trafiken i delar av centrum kommer att stängas av redan från fredag eftermiddag klockan 16.

– Man kommer inte kunna köra in på Stortorget och parkera från 16-tiden och framåt. Det kommer att rulla in sju till tio lastbilar fulla med utrustning där arrangörerna kommer att bygga upp scen och tält under fredag kväll och hela lördagen, säger Kristofer Johansson, driftchef på Laholms kommun.

I övrigt kommer även infarterna till Stortorget att stängas av: Järnvägsgatan, Köpmansgatan och Bagarliden.

Tillståndet som Postkodlotteriet fått medger att de får ta området i anspråk fram till klockan 24 på söndag kväll. Under evenemanget kommer det att finnas sjukvårdspersonal från Röda Korset och väktare på plats.

Flera nya miljonärer kan komma att koras och Kristofer Johansson tror att det kan bli en folkfest.

– Kommunen är inte så inblandade mer än att vi tillhandahåller området och ser till att vägar är avstängda för att de ska kunna ha den här festen. Men vi får ju hoppas på att det blir fint väder.

Publicerad 08 October 2019 11:53