Stjärnförfattaren Simona Ahrnstedt valde för första gången att lansera en ny bok utanför Stockholm och releasefesten på Delihallen i Laholm blev en riktig succé.

Stjärnförfattaren Simona Ahrnstedt valde för första gången att lansera en ny bok utanför Stockholm och releasefesten på Delihallen i Laholm blev en riktig succé. Foto: Rickard Gustafsson

”Helt fantastiskt” när Ahrnstedt släppte ny bok i Laholm

Romance-drottningen fyllde Delihallen till bristningsgränsen

LAHOLM. En fullsatt restaurang och releasefest för en ny bästsäljare. Simona Ahrnstedt var rörd efter mottagandet på Delihallen i Laholm och signeringen av böcker som pågick i två timmar. – Det kunde inte ha blivit bättre någon annanstans. Jag är faktiskt lite tagen, säger romance-drottningen som kommit att älska Laholm.

Av
Rickard Gustafsson

Det är dagen efter succén på Delihallen och författaren Simona Ahrnstedt ska strax träffa läsare och äta tårta och signera böcker hos Bokhandeln i Laholm.

Ahrnstedt berättar att hela upplevelsen och uppståndelsen under onsdagskvällen var makalös.

– Det var helt fantastiskt. Jag satt och signerade böcker i över två timmar och pratade med folk som läst alla mina böcker och folk som aldrig läst mina böcker. Det kunde inte blivit bättre, säger Simona och berättar att det blev en stor kick för självförtroendet.

Stjärnförfattaren, som sålt miljontals böcker på 23 olika språk, har tidigare berättat att det funnits en viss tveksamhet från personer i hennes professionella närhet att förlägga boksläppet i lilla Laholm. Men Ahrnstedt fick som hon ville och frågetecknen rätades ut – med råge.

– Både min förläggare och agent som varit på hundratals boksläpp tyckte kvällen var enastående. Från och med nu kommer alla boksläpp att mätas med det här i Laholm, säger Simona Ahrnstedt och skrattar.

Mottagandet av hennes nya roman, ”Bara lite till”, som utspelar sig i Laholm fick med andra ord ett varmt mottagande. Simona Ahrnstedt känner att hon har en stark läsekrets i Laholm och den växte sig än större under onsdagskvällen.

– Det kom en grupp med sex väninnor, varav några träffade jag när jag var här i våras. De hade inte tidigare läst mina böcker men nu köpte de alla mina böcker, säger hon och ler med hela ansiktet.

Mingel med läsarna. Simona Ahrnstedt pratade och signerade böcker i flera timmar under releasefesten på Delihallen.

Mingel med läsarna. Simona Ahrnstedt pratade och signerade böcker i flera timmar under releasefesten på Delihallen. Foto: Rickard Gustafsson

Böckerna sålde som smör i solsken och aldrig tidigare har hon signerat så många böcker under ett och samma boksläpp.

– Försäljningen blev rekordartad, även med stockholmsmått mätt. Helt otroligt!, säger Simona och berättar att personalen på Delihallen nästan städat klart innan signeringen var över.

För Bokhandeln i Laholm var evenemanget en fullträff. Diana Lavesson berättar att det betyder jättemycket.

– Vi har aldrig tidigare arrangerat något så här stort och det här har satt Laholm på kartan och fått stort genomslag i bokbranschen och i branschtidningarna, säger Diana Lavesson som tillsammans med Stefan Ljungqvist var supernöjda med kvällen.

– Många bokhandlare gör inte något sådant här men det blev jättebra och vi gör det med hela hjärtat för att vi älskar det här.

Både Simona Ahrnstedt och bokhandlarparet Stefan Ljungqvist och Diana Lavesson var supernöjda med releasefesten på Delihallen.

Både Simona Ahrnstedt och bokhandlarparet Stefan Ljungqvist och Diana Lavesson var supernöjda med releasefesten på Delihallen. Foto: Rickard Gustafsson

Även Simona Ahrnstedt älskar bokhandeln i Laholm och har bara gott och säga om bokhandlarparet.

– Diana och Stefan var bland de första som fick läsa ”Bara lite till”, redan innan den trycktes. Jag ville att någon från Laholm skulle läsa och säga om jag gjort ett tillräckligt bra jobb. Jag ville helt enkelt stämma av om det fungerade.

Och du fick tummen upp?

– De gav mig alla tio fingrar upp, säger Simona och skrattar.

Har du fått mersmak av Laholm och kan läsarna förvänta sig en uppföljare?

– Jag skriver generellt inte uppföljare, man ska sluta på topp. Men där svårt att föreställa sig att det är över nu, men jag kommer att besöka Laholm igen och jag hoppas verkligen att jag blir hitbjuden till bokhandeln igen. Det är sååå fint här, avslutar Simona Ahrnstedt som inte bara är författare utan även en bokslukare av rang.

Simona Ahrnstedt med ett gäng lokala profiler. Roy Karlsson, ordförande i Gamla Laholm, som hjälpte författaren under hennes research av Laholm samt konditorn Åsa Ingelmark och Rickard Andersson från Conditori Cecil. Konditoriet och Delihallen är bara några av de ställen i Laholm som omnämns i Simona Ahrnstedts nya bok

Simona Ahrnstedt med ett gäng lokala profiler. Roy Karlsson, ordförande i Gamla Laholm, som hjälpte författaren under hennes research av Laholm samt konditorn Åsa Ingelmark och Rickard Andersson från Conditori Cecil. Konditoriet och Delihallen är bara några av de ställen i Laholm som omnämns i Simona Ahrnstedts nya bok "Bara lite till". Foto: Rickard Gustafsson

Kön ringlade långt ut på Hästtorget när människor vallfärdade till releasefesten för Simona Ahrnstedts nya bok

Kön ringlade långt ut på Hästtorget när människor vallfärdade till releasefesten för Simona Ahrnstedts nya bok "Bara lite till" som utspelar sig i Laholm. Foto: Rickard Gustafsson

Publicerad 10 October 2019 00:00