Utredningen om vållande till annans död som inleddes i mars är nedlagd och det finns inte längre några misstankar om att brott begåtts. Plötslig spädbarnsdöd anges som anledning till att barnet avled.

Utredningen om vållande till annans död som inleddes i mars är nedlagd och det finns inte längre några misstankar om att brott begåtts. Plötslig spädbarnsdöd anges som anledning till att barnet avled. Foto: Felix Alnemark/Arkiv

Inget brott bakom barns död

Slutgiltiga obduktionsrapporten har kommit

LAHOLM. Spädbarnet som avled i mars tidigare i år drabbades troligtvis av plötslig spädbarnsdöd. Alla misstankar om brott har nu avskrivits.

Av
Johan W Jönsson

Det var den 23 mars i år som barnet avled. Bostaden spärrades av för teknisk undersökning och en man och en kvinna togs in för förhör och anhölls senare.

Misstanken var då att paret kunde gjort sig skyldiga till vållande till annans död. Mannen och kvinnan häktades dock aldrig då misstankarna försvagats.

Den preliminära obduktionsrapporten tydde på att inget brott begåtts. Först nu – över ett halvår senare, kom det slutgiltiga resultatet av obduktionen från rättsläkarna.

– Enligt den slutgiltiga obduktionsrapporten finns det inget som visar att någon person orsakat barnets död, säger Lars-Gunnar Perlinger, biträdande chef på roteln för grova brott, till SVT Halland.

Den säger att det inte fanns några skador eller förändringar på barnet som tyder på att döden orsakats av någon annan. Det troliga är att barnet avlidit i plötslig spädbarnsdöd.

Den slutgiltiga obduktionsrapporten har tagit ovanligt lång tid att genomföra. Detta ska enligt polisen bero på att prover skickats utomlands.

Publicerad 11 October 2019 14:42