Polisen följde efter laholmaren på grund av misstanke om att mannen var drogpåverkad. Så var också fallet och vid husrannsakan uppdagades att mannen förvarade ett grovkalibrigt gevär och ammunition. Nu åtalas laholmaren för grovt vapenbrott.

Polisen följde efter laholmaren på grund av misstanke om att mannen var drogpåverkad. Så var också fallet och vid husrannsakan uppdagades att mannen förvarade ett grovkalibrigt gevär och ammunition. Nu åtalas laholmaren för grovt vapenbrott. Foto: Arkivbild

Laholmare åtalas för grovt vapenbrott

Polisen hittade grovkalibrigt gevär och ammunition i bostaden

LAHOLM.

En man i 20-årsåldern åtalas misstänkt för grovt vapenbrott efter att polisen funnit både ett grovkalibrigt gevär och 26 patroner i bostaden. Mannen har i polisförhör erkänt brottet och nu väntar rättegång i Halmstads tingsrätt.

Av
Rickard Gustafsson

Några dagar innan julafton ifjol stoppade en polispatrull en laholmare i 20-årsåldern efter att de följt efter honom på E6 och på småvägar i Laholms kommun. När de synade mannen uppstod misstanke om att han var drogpåverkad och beslut togs om att genomföra en husrannsakan.

I laholmarens bostad hittade patrullen ett skjutklart gevär, av kaliber 22, och ammunition. Enligt åtalet fann polisen 26 patroner.

Laholmaren har i förhör erkänt vapenbrottet. Åklagaren yrkar på att brottet bör bedömas som grovt eftersom vapnet hanterats i narkotikasammanhang och att laholmaren deltagit i planering av annan brottslighet och att geväret där skulle kunna komma att användas.

Utöver det grova vapenbrottet åtalas laholmaren även för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Dessutom misstänks han för olovlig körning och olovligt brukande eftersom bilen han körde när polisen stoppade honom tagits utan lov från en annan person.

Publicerad 11 October 2019 00:00