Helle Pellbring ser fram emot att öppna puben nästa vecka.

Helle Pellbring ser fram emot att öppna puben nästa vecka. Foto: Johan W Jönsson

Snart öppnar puben igen

Serveringstillståndet klart

LAHOLM.

Hotellet har redan öppnat. Fredagen den 18 oktober öppnar också puben på Stadshotellet. Under torsdagen blev serveringstillståndet klart. Grannyran skjuter dock fram premiären.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– Det är inte bara det. Vi måste hinna med också. Vi har inte kunnat beställa någa varor till puben förrän nu och allt måste iordningsställas, säger Helle Pellbring, som driver hotellet och puben med maken Magnus.

– Men det känns fantastiskt att vi har serveringstillståndet klart. Vi vet att folk längtar efter att vi ska öppna puben och det gör vi också. Det är en otroligt viktig del för oss, säger Pellbring.

Stadshotellet öppnade upp själva hotelldelen under måndagen (7/10). Under helgen är det dock inte lönt att försöka boka något av de 18 rummen. Hotellet är fullbelagt inför TV4:s Grannyra på söndag.

– Det blev en bra start för oss ekonomiskt samtidigt som det blev väldigt mycket att göra på en gång. Som tur är har vi fått tag i en duktig tjej som hjälper oss, säger Helle.

Fram till den 13 oktober driver paret Pelbring Skogaby Golfklubb parallellt med Stadshotellet. Efter det blir det fullt fokus på verksamheten på Hästtorget.

– Vi vill driva vidare både puben och hotellet i samma anda som tidigare. Med pubquiz och after work. Det blir ungefär samma meny och ungefär samma öppettider.

– Vi kör på det konceptet som funkat bra innan. Efter hand kommer vi säkert att sätta vår prägel på det hela. Men nu behöver vi först komma i fas och igång, säger Pellbring.

Hon fortsätter:

– Det är mycket i huvudet just nu men det kommer bli bra. Jag tror att laholmarna är positiva bara över att vi drar igång igen.

Publicerad 11 October 2019 13:19