Björn Rosenkvist utanför Lilla Tjärby livs och camping - årets butik i Sverige av sitt slag. Foto: Johan W Jönsson

Björn Rosenkvist utanför Lilla Tjärby livs och camping - årets butik i Sverige av sitt slag. Foto: Johan W Jönsson Foto: Johan W Jönsson

Lilla Tjärby livs är årets butik i Sverige

”Vill rikta ett tack till alla som handlar hos oss”

LILLA TJÄRBY.

Lilla Tjärby livs och camping har blivit utsedd till årets Nära Dej-butik i Sverige 2019. – Det känns kul att få uppskattning för det arbete man lägger ner. Man får kämpa ganska hårt i en liten butik, säger Björn Rosenkvist som driver rörelsen.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Nära dej i Sverige ägs av Menigo och det är Menigo som utser årets butik. Av totalt cirka 130 butiker runt om i landet blev åtta kvalificerade för final. Vinnaren Lilla Tjärby livs och camping fick motta diplom och vinstcheck på en gala på Wallmans salonger i Stockholm.

– Jag tror att vi vann då vi utvecklats mer och mer hela tiden. Dessutom är vi väldigt serviceminded. Kundens behov ska vara i centrum, säger Rosenkvist.

– Vi har haft tur och har idag pakethandling från tre olika paketleverantörer. För ett år sedan slöt vi dessutom avtal med ATG och Svenska spel, fortsätter Björn.

Campingen är något som finns utöver butiken.

– Det är som en extra service. I vanliga fall finns det en butik på en camping. Här är det som en extra servicegrej att du dessutom kan komma hit och ställa din husbil eller husvagn.

Lilla Tjärby livs och camping säljer både fiskekort för Aborren och cykelkort för Korpen.

– Små butiker behöver ha flera ben att stå på för att fylla kundernas behov, säger Rosenkvist som gärna tackar sina kunder.

– De har del i den här utmärkelsen. Utan dem hade det inte gått. Vi har många trogna kunder i byn med omnejd plus förbipasserande som ofta stannar till.

– Ju mer man har att erbjuda ju mer attraktiv blir man. Jag vill rikta ett tack till alla de som handlar hos oss. Vi har gjort det här tillsammans.

Björn Rosenkvist är glad över utmärkelsen årets Nära dej-butik i Sverige.

Björn Rosenkvist är glad över utmärkelsen årets Nära dej-butik i Sverige. Foto: Johan W Jönsson

Har du märkt av utmärkelsen?

– Ja, det är många som visat uppskattning och som gratulerat. Det gör att man känner att man måste göra något rätt i varje fall.

Björn Rosenkvist äger rörelsen.

– Men jag är inte ensam. Jag har stöttning i min sambo Annelie Pettersson och i mina tre anställda Hugo Pettersson, Paula Palmqvist och Therese Andersson, som gör ett fantastiskt jobb.

Hur känns det att bli utnämnd till årets Nära dej-butik i Sverige?

– Det känns bra att det arbete man lägger ner uppskattas. Jag är inte i butiken alla timmar men det är mycket att göra runt omkring. Man får kämpa ganska hårt i en liten butik. Det här gör mig motiverad att utveckla verksamheten vidare ytterligare.

Det var nio år sedan Rosenkvist tog över butiken i Lilla Tjärby.

– Innan det hade jag sommarbutiken på Marias camping i fyra år. Så jag har varit i branschen i 13 år. Jag känner mig långt ifrån färdig. Lilla Tjärby växer. Det ger mig bättre förutsättningar. Ser jag en möjlighet att utvecklas tar jag den. Vi har bland annat tagit in glutenfritt bröd sedan en tid, avslutar Björn Rosenqvist.

Motivering årets Nära dej-butik 2019

”Årets vinnare har på ett exemplariskt sätt adderat tjänster och sortiment utöver det självklara för att tillgodose den lokala marknaden. Här kan du exempelvis campa, få hemleverans, köpa fiskekort och hyra släpvagn. En lojal När Dej-medlem som alltid ser till kedjans bästa.”

Publicerad 12 October 2019 00:00