Laholms FK hoppas fylla läktaren bakom Jesper Wennström på lördag när man åter bjuder på fritt inträde.

Laholms FK hoppas fylla läktaren bakom Jesper Wennström på lördag när man åter bjuder på fritt inträde. Foto: Johan W Jönsson

LFK bjuder på inträdet – hoppas på storpublik

”Vill tacka vår trogna publik och öppna upp Glänninge Park”

LAHOLM.

Laholms FK bjuder på inträdet igen på lördag. Nu när sista hemmamatchen för säsongen spelas då kvalet till tvåan mot IFK Malmö inleds. – Det är inga konstigheter i det här. Vi vill tacka vår publik, öppna upp Glänninge Park och satsa mer på själva evenemanget, säger LFK:s sportchef Peter Åberg.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

LFK har bjudit på inträdet under flertalet matcher under hösten. Det är ingen ”grindslant”, det är inga företag som bjuder på inträdet. LFK erbjuder inte ens åskådarna att swisha en valfri summa (även om föreningen så klart inte tackar nej till det om någon skulle vilja bidra med en slant).

– Detta är vårt sätt att tacka vår trogna hemmapublik. Dessutom har det gått bra. Vi har inte haft under 200 på damlagets matcher och runt 400 på herrarnas. Det har fått god effekt på försäljningen.

– Kaffe, hamburgare, korv, dricka och godis har sålts i större mängder. Det blir mer pengar över för folk att handla om man inte behöver betala inträde och det blir ett sätt att ”betala tillbaka”.

– Men oavsett om vi tar inträde eller ej så hänger allt på det sportsliga. Vinner LFK inte matcher kommer inte folk och kollar. Det är A och O.

Det har även varit smidigt för LFK att öppna upp idrottsplatsen.

– Det har varit mycket folk i omlopp på Glänninge Park med alla matcher som spelas på våra planer. Det har blivit rörigt. Med gratis inträde har flera små bekymmer löst sig för oss, säger Åberg.

– Man skulle dessutom kunna satsa mer på lotterier som halva potten. Det hade säkert fått god effekt. Det finns mycket man kan göra istället för att ta betalt.

Kommer ni fortsätta även nästa säsong?

– Det är inte omöjligt. Det är ju ett beslut som styrelsen får ta. Jag är ute en del och ser matcher på lägre nivå. Jag tycker att det är dyrt med 50 spänn för en division 6-, 7-match. Det finns andra sätt.

LFK har tagit 70 kronor för herrarnas matcher och 40 för damlagets.

– Halmia och Ängelholm tar 100 spänn i inträde på sina matcher. Det tycker jag är hutlöst. Det är andra division 2-lag som inte tar betalt och satsar på evenemanget istället. Det går åt det hållet.

Åberg hoppas på storpublik även på lördag. Då konkurrerar inte LFK med någon annan livefotboll i kommunen. Dessutom är det ingen pullingfestival som tar publik.

– En annan positiv effekt är inramningen. Det höjer laget att spela inför mycket folk. Får vi bara normalt höstväder och slipper regn tror jag på mellan 500 och 600. Det är bara drygt 400 färre än vad HBK haft på några av sina matcher i år, skrattar LFK:s sportchef.

Åberg tror på en trevlig match mot IFK Malmö.

– Det är ett offensivt balanserat lag med en hel del individuell skicklighet framåt. Deras nummer 94 (Noor Zadran) var kanske tvåans bästa anfallare i år och har bland annat provtränat i Danmark, avslutar han.

Publicerad 16 October 2019 12:39