Laholmspolisen hämtade under onsdagsförmiddagen in en laholmare i 35-årsåldern till förhör för de händelser som utspelade sig i Laholm i måndags kväll. Mannen är misstänkt för en rad brott däribland misshandel och försök till grov stöld genom inbrott.

Laholmspolisen hämtade under onsdagsförmiddagen in en laholmare i 35-årsåldern till förhör för de händelser som utspelade sig i Laholm i måndags kväll. Mannen är misstänkt för en rad brott däribland misshandel och försök till grov stöld genom inbrott. Foto: Mostphotos/Arkiv

Man anhållen för misshandel och inbrott vid Hästtorget

Identifierade den misstänkte på övervakningskamera på bensinstation

LAHOLM.

Under måndagsförmiddagen hämtade Laholmspolisen en man i 35-årsåldern för förhör. Mannen sitter nu anhållen misstänkt för bland annat misshandel av en äldre man som ägde rum på Hästtorget i måndags kväll då den misstänkte togs på bar gärning vid ett misslyckat bostadsinbrott.

Av
Rickard Gustafsson

I måndags kväll skedde en omfattande polisjakt efter en man som brutit sig in i en bostad hos en äldre man vid Hästtorget i Laholm.

När gärningsmannen avslöjades försökte han fly och jagades ikapp av den äldre mannen som fällde honom och försökte hålla fast honom.

I palavret på Hästtorget blev den äldre mannen misshandlad med knytnävsslag i ansiktet och gärningsmannen undkom.

För HP har mannen berättat att han var ute med soporna och då hörde ytterdörren slå igen.

– När jag kom in i köket stod han här vid bordet. Han springer ut och jag efter. Jag fäller honom på Hästtorget och skriker så högt jag kan ”vad i helvete gör du i mitt hus”. När vi ligger där slår han en knytnäve i ansiktet på mig.

Mannen jagades därefter av flera polispatruller med hund, men polisen lyckades inte gripa mannen trots larm om att den misstänkte dykt upp och agerat hotfullt mot målsägare i Altona-området.

Men nu verkar rättvisan ha hunnit ikapp mannen. Vid 10-tiden på måndagsförmiddagen hämtade Laholmspolisen in mannen som är i 35-årsåldern för förhör. Enligt förundersökningsledaren Jenny Jerrhage befann sig mannen i sin bostad i Laholm och allt ska ha gått lugnt till.

Spaningen efter den misstänkte fick ett genombrott när polisen i en annan utredning synade övervakningsfilmen från Circle K på Hallarna i Halmstad. Under söndagskvällen hade den misstänkte tankat utan att betala och signalementet överensstämde med den som utfört brotten i Laholm.

Vi hade registreringsplåtarna och kontaktade ägaren som då upptäckte att hans bil var stulen, säger Jenny Jerrhage och berättar att den aktuella bilen stals i Laholm.

Med hjälp av övervakningsfilmen kunde Laholmspolisen alltså identifiera mannen (känd av polisen sedan tidigare) och hämta in honom för förhör.

Mannen är utöver de andra misstänkta brotten (misshandel, försök till misshandel, försök till grov stöld och skadegörelse) på Hästtorget och på Altona-området, även misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Det är Krimjouren i Halmstad som sköter förhören med mannen, men jag vet att den misstänkte har anhållits, säger Jenny Jerrhage.

Publicerad 16 October 2019 14:43