Konstnären Nina Nilsson avslutar sin utställning med ett föredrag på lördag.

Konstnären Nina Nilsson avslutar sin utställning med ett föredrag på lördag. Foto: Johan W Jönsson

Utställning går i mål med föredrag

Färgkomposition i blomsterrabatten

LAHOLM.

Konstnären Nina Nilsson har under hösten ställt ut sina blomsterporträtt i akvarell på Stadshusgalleriet i Laholm. På utställningens sista dag kommer Nilsson att hålla ett föredrag om hur man kan komponera sin rabatt.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Modeller till Nilssons porträtt har varit växter som konstnären hittat i Botaniska trädgården i Göteborg - staden där hon är verksam.

Parallellt med sitt konstnärskap har Nina Nilsson bedrivit forskning i färglära med utgångspunkt i naturen och då framför allt i trädgårdens växter.

Som lektor i ”Färg- och formlära och växtkomposition” vid Göteborgs universitet har Nina Nilsson bland annat undervisat i gestaltning av villaträdgårdar genom kombinationen av växter.

– Detta är något som vid den här årstiden är aktuellt för många villaägare när man planterar perenner i trädgården inför kommande år, kommenterar kultursekreteraren Thérèse Ehrenborg.

På utställningens sista dag kommer Nina Nilsson att berätta och ge tips på hur man på olika sätt kan komponera rabatterna i sin trädgård utifrån växternas färger och former.

Föredraget äger rum på Stadshusgalleriet på lördag klockan halv två och det är kostnadsfritt.

Publicerad 16 October 2019 11:38