LFK:s biträdande lagkapten André Josefsson lämnar Laholm för flytt till Göteborg.

LFK:s biträdande lagkapten André Josefsson lämnar Laholm för flytt till Göteborg. Foto: Johan W Jönsson

LFK har inlett jakten på ny tränare

Försvarsrese lämnar för Göteborg

LAHOLM.

Säsongen är över för Laholms FK:s herrar. Det blev inget division 2 sedan IFK Malmö avgjort den andra kvalmatchen i förlängning. – Vi har jobbat med två parallella planer den senaste tiden. En för spel i tvåan och en i trean. Att det blir trean nästa säsong påverkar inte vårt långsiktiga arbete, säger LFK:s sportchef Peter Åberg.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Ulf Thronée sade upp sig från sitt tränaruppdrag efter en succéartad höst på grund av tidsbrist.

– Hade Uffe känt själv att han ville fortsätta hade han haft vårt förtroende att göra det. Men han meddelade oss för en tid sedan att han ville fokusera på andra saker inom föreningen och det har vi så klart respekt för, säger Åberg.

LFK för samtal med potentiella ersättare och har haft sittningar med kandidater.

– Just nu lutar det inte åt det ena eller andra hållet. Vi siktar på att ta fram attraktiva kandidater som kan utveckla truppen vidare. Det lär inte hända något på ett par, tre veckor, säger Åberg.

Planeringen för nästa säsong har redan inletts sedan en tid. Gemensamt träningsläger i Spanien för herr, dam och U18 är redan spikat.

Vad gäller truppen på herrsidan har två spelare aviserat slut. Det är Charlie Boson, som blir spelande tränare i moderklubben Genevad/Veinge IF i femman samt backresen André Josefsson, som flyttar till Göteborg.

– André har sin flickvän där uppe. Han har gjort ett försök att flytta upp tidigare men då kom han hem igen. Nu ska han göra ett nytt seriöst försök. Han har sagt upp sig från sin tjänst på DIAB och ska hitta ett fotbollslag att spela med i Göteborg så att han kommer in i det sociala, säger Åberg.

LFK:s sportchef Peter Åberg.

LFK:s sportchef Peter Åberg. Foto: Johan W Jönsson

Gjenis Zeqiri, som vann skytteligan i trean, är ett frågetecken inför kommande säsong. Han har ögonen på sig från klubbar i högre sammanhang.

– I övrigt är det ingen som meddelat att de lämnar. Men som alltid vid denna tidpunkten behöver spelarna som varit med ett tag fundera över om de orkar lägga ner den tid och kraft som det kräver på den här nivån.

Hur blir det med halmstadkillarna?

– Vi vill självklart behålla alla. Vi kommer att snacka med dem. Nu gick Astrio upp i trean men jag vet inte hur mycket plats de har i sin trupp. Samtidigt behöver Halmia fylla på.

Kör ni på med träningar?

– Nej, nu har vi ett break på två veckor. Killarna behöver vila och slicka såren. Det var en så stor besvikelse för alla att vi inte lyckades i kvalet.

– Under frimånaden kommer vi träna och bjuda in provspelare. Vi kommer också att berätta hur vi i LFK ser på 2020 och prata om hur långt vi kommit som förening.

Vad för provspelare kommer vi få se?

– Det är som vanligt offensiva spetsspelare som vi främst tittar efter. Yttrar och forwards. Men vi har ingen panik. Vi har 25 egna -02:or som står och knackar på dörren underifrån, avslutar Åberg.

Publicerad 31 October 2019 09:00