I Stadshuset finns en kondoleansbok där människor kan skriva en sista hälsning till den bortgångne lokalpolitikern Per Asklund.

I Stadshuset finns en kondoleansbok där människor kan skriva en sista hälsning till den bortgångne lokalpolitikern Per Asklund. Foto: Johan W Jönsson

Mångårig lokalpolitiker har avlidit

Kondoleansbord i Stadshuset efter Per Asklunds bortgång

LAHOLM. Den tidigare kommunpolitikern Per Asklund har gått bort. Under sin långa lokalpolitiska gärning var han bland annat kommunstyrelsens ordförande och så sent som 2018 lämnade han politiken och kommunfullmäktige. Han blev 67 år gammal.

Av
Rickard Gustafsson

Utanför Stadshuset vajar flaggorna under torsdagen på halv stång efter beskedet att den mångårige lokalpolitikern Per Asklund har gått bort. Redan 1979 gjorde laholmaren, som 28-åring, entré i den lokala politiken när han valdes in i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen för Moderaterna.

Under många år och mandatperioder hade han oräkneliga uppdrag för Moderaterna och har suttit som ledamot i kommunfullmäktige under fem årtionden: 1970-, -80, -90, 2000- och 2010-talet.

Under åren 1992–1994 var han 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen och mellan 2007 och 2011 var han kommunstyrelsens ordförande.

2014 klev han in i Sveriges pensionärers intresseparti (SPI) och valdes efter valet 2014 återigen in som ledamot i kommunfullmäktige, för partiet som senare kom att byta namn till Trygghetspartiet.

Per Asklund beslutade 2018 sig för att inte kandidera till förra årets kommunval och lämnade därmed offentlighetens ljus.

Minnet av Per Asklund hedras i Stadshusets entré, där det finns ett bord med ett porträtt, blommor, ett tänt ljus samt en kondoleansbok.

Utanför Stadshuset vajar flaggorna på halv stång till minnet av den bortgångne lokalpolitikern Per Asklund.

Utanför Stadshuset vajar flaggorna på halv stång till minnet av den bortgångne lokalpolitikern Per Asklund. Foto: Johan W Jönsson

Publicerad 31 October 2019 11:37