Maskerade män med ficklampa sågs på en gård i Ysby i fredags kväll. De avslöjades av rörelsedetektorer och sågs på övervakningskamera.

Maskerade män med ficklampa sågs på en gård i Ysby i fredags kväll. De avslöjades av rörelsedetektorer och sågs på övervakningskamera. Foto: Adobe Stock

Strök omkring i uthus – avslöjades av rörelsedetektorer

Granne såg maskerade män med ficklampa i Ysby via mobilen

YSBY. Tre gårdar i Ysby-trakten har haft påhälsning av tjuvar under helgen. På två av adresserna har de varit inne i uthusen och på ett av ställena försökte de även ta sig in bostadshuset, men misslyckades. Tjuvarna stördes av en gårdsägare som utlöste en utomhussirén via mobilen efter att han via kameraövervakning sett aktivitet på gården.

Av
Rickard Gustafsson

I fredags kväll vid 18-tiden fick en gårdsägare i Ysby en notis på sin mobiltelefon att någonting hade utlöst sensorer på hans gård.

När han gick in i mobiltelefonen och kontrollerade kamerorna på gården kunde han se två maskerade män med ficklampa stryka omkring. Via mobilen satte han igång en ljudlig siren och de två männen lade benen på ryggen och försvann fortare än kvickt.

Laholmspolisen berättar att händelsen rubriceras som försök till stöld men att ingenting stulits.

På grannfastigheten, cirka 250 meter bort, kom tjuvarna längre i sin brottsliga gärning. Flera dörrar till gårdens uthus stod på vid gavel och de försökte även att bryta upp ett fönster till bostadshuset utan att lyckas.

– Det är inget gods som saknas, enligt fastighetsägaren, säger Jan Jönsson på Laholmspolisen men berättar att tjuvarna varit mer lyckosamma på den tredje gården i Ysby-trakten.

Inbrottet i ett uthus resulterade i stöldbyte i form av en åkgräsklippare av märket Husqvarna samt en bordcirkelsåg.

Publicerad 04 November 2019 00:00