En knäredsbo är misstänkt för brott mot alkohollagen sedan polisen under tisdagskvällen i ett annat ärende hittat hembränningsapparat, sprit och socker i personens bostad.

En knäredsbo är misstänkt för brott mot alkohollagen sedan polisen under tisdagskvällen i ett annat ärende hittat hembränningsapparat, sprit och socker i personens bostad. Foto: Adobe Stock

Knäredsbo misstänks för hembränning

Polisen hittade apparat, sprit och massvis med socker

KNÄRED. Polisen har hittat hembränd sprit i en bostad i Knäred. I bostaden återfanns även en destillationsapparat och massvis med socker. En person bosatt på adressen är misstänkt för brott mot alkohollagen.

Av
Rickard Gustafsson

Under tisdagskvällen gjorde Laholmspolisen ett numera ovanligt tillslag. På en adress i Knäred fann polisen 15 liter hembränd sprit, en hembränningsapparat och cirka 50 kilo socker.

En person är misstänkt för brott mot alkohollagen.

– Patrullen är på adressen i annat ärende när de hittar den olovligt tillverkade spriten samt utrustning, säger Jenny Jerrhage, förundersökningsledare på Laholmspolisen.

Huruvida spriten är tillverkad för eget bruk eller för försäljning är i nuläget oklart.

– Vi har en misstänkt person men eftersom det ännu inte hållits något förhör så vet jag inte. Det handlar dock inte om någon industriell produktion, säger Jenny Jerrhage.

Hembränningsbrott är numera väldigt ovanliga. Under de tio år Jenny Jerrhage arbetat som förundersökningsledare berättar hon att bara haft ett enda liknande fall.

En av huvudorsakerna är att priserna på sprit är förhållandevis låga på lagligt tillverkad sprit – framförallt i våra södra grannländer.

– Tillgången är stor och framförallt här i södra Sverige bidrar närheten till Tyskland, säger Jenny Jerrhage och menar att det inte finns så mycket pengar att tjäna på hembränd sprit.

Publicerad 06 November 2019 00:00