Isak Pettersson fick Allsvenskans stora pris för årets målvakt för andra året i rad. Foto: Simon Larsson/IFK Norrköping

Isak Pettersson fick Allsvenskans stora pris för årets målvakt för andra året i rad. Foto: Simon Larsson/IFK Norrköping Foto: Simon Larsson/IFK Norrköping

Pettersson årets målvakt, igen

Vann Allsvenskans stora pris även 2019

STOCKHOLM.

Isak Pettersson är årets målvakt i Allsvenskan för andra året i rad. När Allsvenskans stora pris delades ut var det åter veingekillen som fick kliva upp på podiet.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Det är så klart skithäftigt att de som röstat tycker att jag är Allsvenskans bästa målvakt, säger Pettersson.

De som utser kandidaterna till årets målvakt på Fotbollsgalan valde Malmö FF:s målvakt Johan Dahlin före Pettersson från Allsvenskan tillsammans med Robin Olsen och Kalle Johnsson från Ränneslöv.

Juryn till Allvenskans stora pris består av tränarna och lagkaptenerna från Allsvenskan plus ett antal journalister. När de fick bestämma var Isak bäst igen.

– Det var lika roligt att vinna i år som ifjol. Det är kul att det man gör uppskattas. Konkurrensen var tuff. Jäkligt häftigt att det finns personer som tycker att jag är allsvenskans bästa målvakt.

Pettersson fick lämna sina lagkamrater i Madrid. Stora delar av IFK Norrköpings trupp är på avslutningsresa i den spanska huvudstaden.

– Jag åkte hem till Sverige och åker tillbaka idag (onsdag). Ikväll ska vi kolla på Real. Det blir mäktigt. Trots att det är mitt favoritlag har jag aldrig sett dem live innan.

Var det givet att gå på galan trots att ni var iväg?

– Ja, Jens (tränare Gustafsson) sa till mig att han förstod att resan med laget betydde mycket men han tyckte att jag skulle vara med på galan. Då var jag det och det behövde jag inte ångra.

Varför tror du att du vann?

– Jag har varit jämn i år. Höga toppar men inga djupa dalar. Jag har presterat på en jämn nivå hela säsongen. Sedan gissar jag att min spelstil faller de som röstade i smaken. Jag är en modern målvakt som vill framåt.

IFK Norrköping har hållit nollan 16 gånger i år. Ifjol höll Pettersson nollan elva gånger.

– Det har vi gjort bra! Det var synd att vi inte tog fler poäng i våras. Då hade vi varit med om det när det skulle avgöras, säger Pettersson.

22-åringen har kontrakt med Norrköping även över nästa säsong.

– Jag trivs väldigt bra! Ska jag flytta på mig får det vara något speciellt. Jag kommer inte gå för att gå. Vill ett annat lag ha mig får de ha en tydlig plan för mig, om det ska vara aktuellt.

Och självklart finns det väl intresse från klubbar i utlandet för en ung målvakt som varit bäst i Allsvenskan två år i rad…

Publicerad 06 November 2019 16:28