LFK vann serien före HBK. Bara ettan avancerade för egen maskin. Nu har dock även HBK flyttats upp som bästa tvåa efter vakans. På bilden syns LFK:s Louise Thulin i möte med HBK på Glänninge Park tidigt i våras.

LFK vann serien före HBK. Bara ettan avancerade för egen maskin. Nu har dock även HBK flyttats upp som bästa tvåa efter vakans. På bilden syns LFK:s Louise Thulin i möte med HBK på Glänninge Park tidigt i våras. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

HBK flyttas upp i ettan men hamnar inte i LFK:s serie

Kan påverka Laholms satsning

LAHOLM.

Hille IF från Gävle har dragit sig ur damernas division 1. Det gör att Emma Sjögrens och Hanna Lindströms Halmstads BK som bästa tvåa i division 2 i Sverige går upp i ettan. Möjligen sätter det käppar i hjulet för Laholms FK:s division 1-satsning.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– Jag brukar inte höja på ögonbrynen och reagera särskilt mycket på saker som jag inte själv kan påverka. Man vet att allt kan hända och detta var ett möjligt scenario. Men när beskedet kom var det ändå som en blixt från klar himmel, säger LFK:s damtränare och sportchef Peter Åberg.

Laholms FK lär dock inte få möta de halländska division 1-kollegorna. I ett preliminärt förslag från svenska är LFK placerat i den södra serien medan HBK, Halmia, Böljan och Onsala är placerade i den mellersta serien.

– Ur intresse-synpunkt är det troligtvis negativt. Matcherna mot de andra halländska lagen drar publik och uppmärksamhet. Sportsligt kan det dock vara positivt att slippa derbyna. Jag har själv erfarenhet av de här matcherna från min tid som tränare för herrarna. Dessutom är Halmia, Böljan och Onsala stabila och bra föreningar.

Hur ser du på möjligheten att få in spelare från Halmstadhållet nu när HBK spelar i samma serie?

– Den spontana tanken var att det kommer bli svårt. Men efter att ha pratat med tjejerna som varit här känns läget inte hopplöst. Vi har gjort ett gott intryck med bra fart och hög kvalitet på våra träningar. Det spelar in. Spelarna har inte bestämt sig. Visst blir det svårare men jag tror att det kommer drabba Halmia hårdare än LFK.

Moa Karlsson (just HBK), Julia Bengtsson (Västra Karup), Felicia Grufman Jönsson (Centern), Elin Hansson (Astrio), Sofia Nilsson (Kornhult/Hishult), Ida Pettersson (VGLT) har alla provtränat med LFK. Bara Elin Hansson är avpolletterad i skrivande stund då hon deklarerat att hon stannar i Astrio.

– Vi jobbar vidare med övriga spelare och för även samtal med andra spelare. Det är mycket samtal just nu. Inte minst efter att det här fick en ny vändning med HBK:s uppflyttning, säger Åberg som tidigare sagt:

– Jag skulle kunna tänka mig att det är fem, sex spelare vi behöver förstärka med för att vi ska kunna hävda oss på ett bra sätt i ettan. Blir det bara tre, fyra stycken är det dock ingen katastrof.

LFK:s damer kommer spela en intern-/testmatch över 2x30 minuter mot den egna klubbens P05-lag.

– Vi gör vårt bästa för att visa upp vår verksamhet. Hur vi jobbar och vad vi står för. Vi har en stabil och bra grupp och bra organisation runt laget, avslutar Peter Åberg.

Publicerad 07 November 2019 11:35