En 25-årig sydhallänning har dömts för narkotikabrott och ringa vapenbrott till skyddstillsyn och 100 timmars samhällstjänst.

En 25-årig sydhallänning har dömts för narkotikabrott och ringa vapenbrott till skyddstillsyn och 100 timmars samhällstjänst. Foto: Arkivbild

Sydhallänning togs med över kvarts kilo knark

Döms för narkotikabrott och ringa vapenbrott

LAHOLM. En 25-årig sydhallänning klarade sig med nöd och näppe från fängelsestraff efter att polisen beslagtagit över ett kvarts kilo cannabis och en elpistol. Tidigare ostraffad och vittnesmål om att mannen fått ordning på sitt liv gav påföljden skyddstillsyn och samhällstjänst.

Av
Rickard Gustafsson

Det var i februari i år som den 25-årige sydhallänningen greps i Halmstad efter att polisen vid ett fordonsstopp påträffat närmare 80 gram cannabis.

Efter beslut om husrannsakan och utredning hittade polisen en mindre mängd cannabis, ett elchockvapen med tillhörande patroner, sladd, hölster och väska och senare även ännu mer cannabis.

I en skog inte långt från mannens adress fann polisen drygt 230 gram cannabis i en glasburk. Sydhallänningens flickvän har erkänt att hon samma dag förflyttade cannabisen samt ett kassaskåp innehållandes kontanter och gömt det i skogen.

25-åringen berättade i rätten att han köpt narkotikan bara dagarna innan han greps och hade för avsikt att sälja den vidare.

Mannen erkände även åtalspunkten ringa vapenbrott för innehavet av elpistolen. Vapnet hade han fått i inflyttningspresent av en kompis och han hävdade han att han inte kände till att det var olagligt.

Tingsrätten förklarar i domen att det samlade straffvärdet för sydhallänningen motsvarar fyra månaders fängelse. 25-åringen är tidigare ostraffad och beskrev för rätten att han ordnat upp sitt liv och därför bestämde tingsrätten att utdöma skyddstillsyn och 100 timmars samhällstjänst.

Straffvärdet för flickvännens narkotikabrott var två månaders fängelse. Tingsrätten bestämde dock påföljden till villkorlig dom och samhällstjänst i 75 timmar.

Publicerad 07 November 2019 10:40