Sex stycken från Stimmet kvalificerade sig för regionsfinal. Bakre raden: Sofia Persson (tränare), Samuel Nilsson, Simona Gunnarsson, Moa Fagerström. Främre raden: Elsa Pettersson, Signe Nilsson, Alice Öberg.

Sex stycken från Stimmet kvalificerade sig för regionsfinal. Bakre raden: Sofia Persson (tränare), Samuel Nilsson, Simona Gunnarsson, Moa Fagerström. Främre raden: Elsa Pettersson, Signe Nilsson, Alice Öberg. Foto: SK Stimmet

Hela sex simmare från Stimmet till regionsfinal

"Imponerande och överraskande"

LAHOLM.

Hela sex simmare från SK Stimmet kvalade in till SumSim regionsfinal i Göteborg. Ifjol var två deltagare med från laholmsklubben. – Att sex av nio i träningsgrupp ett i lilla Stimmet tar sig till regionsfinal är jättebra, säger tränaren Sofia Persson.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Av de sex kvalificerade simmarna kom dock bara fyra till start.

– Vår snabbaste lilla tjej, Simona Gunnarsson, skadade knäet och fick lämna återbud. Det gjorde att det inte blev något lagkappslag och därför deltog inte Signe Nilsson heller.

– För Simonas och Signes del är det dock ingen fara. De är tolv respektive elva år gamla och har ett och två år kvar i den klassen de redan nu var kvalificerade för, säger Persson.

Vid regionsfinalen, där Stimmet deltog i Göteborg, kan man kvalificera sig för riksfinal. De olika tiderna jämfördes och uppdaterades hela tiden.

– Det är bara 24 i varje gren som kvalar in och upptagningsområdet är stort. Stimmet ligger längst söderut. Det var också simmare från Åmål, Strömstad och Borås. Samt hela Göteborg.

– Det var två killar från Stimmet som kvalade in ifjol. Det var nog längesedan Stimmet hade sex deltagare med vid en regionsfinal, fortsätter Persson.

Det kunde dock varit ännu fler. En av tjejerna som är med i T1 i Stimmet bröt axeln när hon trillade av en häst och har därför inte kunnat vara med och kvala till regionsfinalen.

Samuel Nilsson, Simona Gunnarsson, Alice Öberg, Elsa Pettersson, Moa Fagerström, Signe Nilsson.

Samuel Nilsson, Simona Gunnarsson, Alice Öberg, Elsa Pettersson, Moa Fagerström, Signe Nilsson. Foto: SK Stimmet

Trots att det stora målet för Stimmets simmare var att kvala in till SumSim regionsfinal blev det ändå personbästa i hälften av loppen i Göteborg.

– Det var väldigt imponerande och överraskande. Simmarna var formtoppade för en månad sedan när den sista kvaltävlingen var, förklarar Sofia.

– Att de ändå presterade så bra var väldigt roligt. Men hela hösten har simmarna utvecklats. Samuel Nilsson har haft en otrolig formkurva. Från att inte ha varit nära att kvala in till att lyckas. Det är inte alltid så enkelt att vara ensam kille.

Någon plats i riksfinalen blev det dock inte för någon av Stimmets deltagare.

– Men det är jag nästan glad över. Riksfinalen går i Umeå i december. Det hade blivit tajt för oss att planera in det, skrattar Sofia.

– Överlag tror jag att det simmades snabbt i Göteborg. Det kändes så och den bassängen brukar vara snabb, avslutar Sofia Persson.

Publicerad 11 November 2019 17:08