Mats Kjellberg och Erik Nilsson kamperar ihop på nytt.

Mats Kjellberg och Erik Nilsson kamperar ihop på nytt. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Nilsson gör comeback i Serve

Våxtorp hoppas att Korda blir frisk inför andra sammandraget

VÅXTORP/LAHOLM.

I helgen är det dags för det andra sammandraget för Våxtorps BoIS damer i division 1 samt för VBoIS och Laholms BTK Serve i herrarnas division 3. I LBTKS gör Erik Nilsson tillfällig (?) comeback.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Damlaget, som VBoIS har ihop med Halmstads BTK, åker till Eslöv för att möta Linné/Partille och Lekstorps IF B. De förstnämnda leder serien efter det inledande sammandraget.

– Vi har lite problem i truppen. Indra Andersson är på resande fot i London, Lisa Johansson måste studera och Kitty Korda har varit sjuk. Vi får hoppas att Kitty frisknar till, säger VBoIS lagledare Jan-Erik Eriksson.

Våxtorp/Halmstad ligger trea på fyra poäng (samma som Linné/Partille) inför det andra sammandraget.

VBoIS/HBTK:s trupp till matchen: Nora Bagner Nielsen, Kitty Korda och Denize Franzén.

Division 2-laget åker redan under fredagen mot Kättilsmåla. Spelare och ledare övernattar i Karlskrona på vägen. Kågeröds BTK och hemmalaget Kättilsmåla står för det tuffa motståndet i sammandraget.

Truppen består av Nellie och Alicia Franzén, Tuva Oredsson, Agnes Svensson, Lovisa Löwgren och Wilma Thorén. Ledare är Anna Oredsson och Ann-Louise Svensson.

Kitty Korda.

Kitty Korda. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

VBoIS och LBTK Serves herrar spelar också i helgen. Våxtorp möter Rekord C och Lund C2 i division 3 SSSÖ.

– Det är två mycket tuffa matcher för våra herrar, säger Eriksson.

VBoIS är tvåa i tabellen med tre poäng efter det första sammandraget. Våxtorp saknar bortresta Malcolm From och ställer upp med Manno Andersson, Jonas Karlsson, Niklas Rönningborn, Johnny Eriksson och eventuellt Kevin Nilsson.

LBTK Serve spelar i division 3 VSSV. De åker på sammandrag i Kungsbacka för att möta Kungsbacka BTK B1 och B2.

– Båda lagen verkar vara bra och jämna. Så vi kommer att få det tufft. Klarar vi att få med oss en poäng från de här två matcherna får vi vara mycket nöjda, säger LBTK Serves spelande lagledare Mats Kjellberg.

LBTK Serve har strul med truppen. Bröderna Peter och Lars Anderberg är förhindrade på grund av småskador. Robert Nordin har nyligen blivit pappa och vill inte vara borta så länge hemifrån. Dessutom måste Ulf Jönsson jobba. Truppen som åker norrut består av Kjellberg, Jan Isaksson, Erik Nilsson och Gustav Pärsén. Kaj Karlsson är reserv på hemmaplan.

– Kul att ungdomarna Gustav och Erik kunde ställa upp. Erik har tidigare sagt att han helst bara tränar men det blir ju förstås lite roligare att åka iväg när han har en annan jämnårig med sig, säger Kjellberg.

– För Gustav blir nivån högre jämfört med vad han spelat tidigare. Erik har börjat med defensiv-spel, och är inne i en prov-period med det spelet. Men han har så hög kapacitet att han kan slå de flesta om han har en bra dag, avslutar LBTKS lagledare.

Publicerad 22 November 2019 13:49