Polisen fångade flera trafikfarliga rattfyllerister på de laholmska vägarna under helgen.

Polisen fångade flera trafikfarliga rattfyllerister på de laholmska vägarna under helgen. Foto: Adobe Stock

Helg med flera tagna rattfyllerister

Polisen slog till i både Hishult och Knäred

HISHULT/KNÄRED.

Laholmspolisen satte i helgen stopp för flera rattfyllerister och personer som saknade körkort på vägar i kommunens östra delar.

Av
Rickard Gustafsson

Under helgen som gick kontrollerade polisen flertalet fordon i de östra delarna av kommunen. Det resulterade i att flera bilister nu inväntar åtal för rattfylleri och grov olovlig körning.

I lördags kväll vid 19-tiden stoppades en man i 55-årsåldern på Nordanåvägen utanför Hishult. Mannen som är bosatt i Skåne och saknar körkort är tidigare dömd för olovlig körning och därmed betraktas den nya förseelsen som grov.

En timme senare på lördagskvällen nosade patrullen upp en ny grov olovlig körning på Sjöaredsvägen i centrala Knäred. I fordonet befann sig en 52-årig man, hemmahörande i Laholms kommun, som hade druckit innan han gav sig av och utslaget på utandningsprovet var positivt.

Analysen visade 0,49 milligram alkohol per liter utandningsluft vilket är hundradelen ifrån gränsen för grovt rattfylleri.

Fyra timmar senare var det dags för nästa rattfyllerist att fångas av lagens långa arm. En 35-årig polsk medborgare vinglade kraftigt på Nordanåvägen och var en direkt fara för sina medtrafikanter.

Kvinnan togs in för kroppsbesiktning och analysen visade att berusningsgraden var klart över gränsen för grovt rattfylleri. Den 35-åriga kvinnan är även misstänkt för brott mot knivlagen då patrullen hittade en kniv i hennes handväska.

Publicerad 25 November 2019 12:42