Perparim Beqaj är klar för Jönköping Södra – topplag i Superettan 2019.

Perparim Beqaj är klar för Jönköping Södra – topplag i Superettan 2019. Foto: privat

Beqaj klar för J-Södra

Ska bidra med tyngd och fart

LAHOLM.

Perparim Beqaj har fått en ny klubbadress. Jönköping Södra blir nästa anhalt för den Laholms FK-fostrade anfallaren. – Det känns jättebra! Jag kommer till ett topplag i Superettan där tränaren har en tydlig plan för mig, säger ”Peppi”.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Beqaj lämnade Varbergs BoIS efter säsongen. Nu är den nya klubbadressen klar. ”Peppi” lämnar för första gången Halland för att istället ha sin bas i Jönköping. Efter LFK, HBK, Tvååker och Varberg väntar spel i J-Södra – fyra i Superettan 2019.

– Helheten känns bra! Brännström (tränare Andreas) har en tydlig plan för mig och för laget. Dessutom är Jönköping en trevlig stad, säger Beqaj.

Du lämnar Halland för första gången…

– Ja, men det är ändå lagom avstånd hem till familjen i Laholm. Det tar ungefär två timmar med bil. Jag hade andra alternativ på fem, sex, sju timmars avstånd med bil, så detta blir bra!, säger Beqaj, som även driver firma ihop med pappa Sali i Laholm.

Försäsongsträningen börjar den sjunde januari.

– Detta är fortfarande nytt. Jag skrev på kontraktet för ett par dagar sedan. Nu ska jag först ha semester – det blir weekend i Budapest och sedan åker jag till hemlandet (Kosovo).

– Klubben kommer fixa boende till mig. Allt sånt kommer lösa sig på ett bra sätt. Jag flyttar upp efter årsskiftet någon gång.

Hur ser din nya tränare på dig som spelare?

– Han gillar min spelstil. Att jag är stark i mitt spel men även har fart på bollen. De ser mig som en av två anfallare eller i en tia-roll bakom anfallet. Jag känner mig bekväm oavsett position där.

Hur ser du på J-Södra som lag?

– Det var inga lätta matcher när vi mötte dem med Varberg i år. De bröt vår segersvit när de slog oss i våras och hemma fick vi en poäng. Ett bra fotbollslag som saknade lite tyngd längst fram. Där hoppas jag komma in och bidra.

Vad har J-Södra för målsättning?

– De var ett mål från allsvenskt kval i år. Så man får förmoda att de vill vara med om de allsvenska platserna nästa säsong. Att vara med i toppen tror jag absolut är en rimlig målsättning.

Hur känns den här lösningen för dig?

– Det känns jättebra! Jag prioriterar speltid i ett topplag i Superettan framför en bänkplats i Allsvenskan. Att spela är nummer ett för att utvecklas. Kan vi sedan på sikt ta klivet upp i Allsvenskan med J-Södra skulle det ju vara fantastiskt, avslutar Perparim Beqaj.

Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Publicerad 27 November 2019 11:57