Hallands Equestrians RF:s Nils Johansson blev fyra på inomhus-SM i Södertälje.

Hallands Equestrians RF:s Nils Johansson blev fyra på inomhus-SM i Södertälje. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Johansson fyra i sitt första SM

Hallands ERF-ryttaren nära sensationell medalj

BÅSTAD.

Nils Johansson från Hallands Equestrians RF slutade på en fin fjärdeplats när SM avgjordes i Södertälje. – Jag har aldrig varit på med ett SM tidigare – det var en häftig upplevelse, säger Johansson.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Ursprungligen kommer 26-åringen från Hasslöv. Den ridande läkaren bor dock numer i Båstad. Moderklubben heter Björbäcks RF men nu tävlar Nils för Hallands ERF.

Vid inomhus-SM var Johansson och hästen Charbel ett av elva felfria ekipage i den första omgången.

– Vi gjorde en fin kvalrunda. Charbel kändes superfin och gjorde det jättebra. Jag tror inte att han var i en enda bom, säger Nils.

De 20 bästa gick till final och som felfri gick Johansson in i delad ledning.

– Vi hade långsammast tid av de felfria och fick därför starta först av dem som var i delad ledning. Jag hade en bra känsla och höll mig till den plan jag tänkt, säger Johansson.

Det blev ett nedslag.

– Jag missade lite i en linje och åkte därför på ett nedslag. Det kändes lite snöpligt. Hade bommen legat kvar hade vi varit ett av tre ekipage som ridit om medalj.

Nu fick Charbel och Johansson istället rida om bronset med två andra ekipage.

– Alla tre hade ett nedslag var i omhoppningen. Tiden avgjorde och jag missade bronsmedaljen med två hundradelar. Det är klart att det var snöpligt. Men jag är ändå jättenöjd, säger Johansson.

Marcus Westergren, Åby, klockades in på 37,15. Johanssons tid landade på 37,17

SM avgjordes över 1,50-hinder.

– Jag och Charbel hade bara någon start på 1,50 innan SM. Det som krävs för att kvala in är två felfria rundor över 1,45. Jag tror att det finns mer att hämta. Det känns spännande och kul, avslutar Nils Johansson, som fått blodad tand och gärna gör ett nytt försök på SM fram över.

Viktor Melin, Åby, vann SM-guldet efter omhoppning om förstaplatsen mot Emma Emanuelsson, Nääs.

Publicerad 29 November 2019 11:25