Jacob Olsson tar plats i Halmstads BK:s A-trupp.

Jacob Olsson tar plats i Halmstads BK:s A-trupp. Foto: HBK

Olsson flyttas upp i HBK

Laholmaren blir sista pusselbiten i A-truppen

LAHOLM.

Laholms kommun har fått upp en ny spelare i Halmstads BK:s A-trupp. 19-årige Jacob Olsson tar plats i Magnus Haglunds truppbygge och blir troligtvis den sista pusselbiten. – Det känns så klart bra och kul. Detta är något man drömt om sedan man var liten, säger Olsson.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Jacob Olsson lämnade Laholms FK för spel i HBK som tolvåring. Nu har 19-åringen tagit sig hela vägen upp i A-truppen. Han kom som innermittfältare men har under de senaste säsongerna spelat ytterback och det är på den positionen han blir uppflyttad.

Som 15-åring gjorde Jacob sina första pojklandskamper. Han blev uttagen som ytterback och har sedan dess satsat på den positionen.

– Det är som ytterback jag känner mig mest bekväm nu och det är där jag vill konkurrera. Men jag kan spela yttermittfältare eller innermittfältare också om det behövs.

Olsson gjorde debut i HBK:s U21-lag för två år sedan. Under den här säsongen har han spelat med HBK:s andralag kontinuerligt.

– Målsättningen nu är att konkurrera på allvar. Jag vill visa att jag förtjänar den här platsen. På sikt vill jag slå mig in i startelvan i A-laget. Men nu tar jag det dag för dag för att komma in i truppen, i träning och hålla mig skadefri.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

– Jag är en riktig lagspelare. Jag har bra inställning och ger alltid allt oavsett. Jag är ganska allround – bra fysik, bra defensiv, bra närkampsspel och huvudspel, säger Jacob Olsson.

Så här säger Magnus Haglund till HBK:s hemsida:

– Vi är oerhört stolta över att få flytta upp ännu en spelare från vår framstående akademi. Jacob är en ytterback som är väldigt svårpasserad i det defensiva en-mot-en spelet. En spelare som har en fantastisk inställning och en god fysik. Det ska bli spännande att följa Jacobs utveckling i HBK:s A-trupp 2020, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

Publicerad 04 December 2019 16:04