Nisse Björk är ny tränare i Skottorps IF. Den meriterade stockholmaren har gedigen erfarenhet inom fotbollen. På bilden välkomnas han till SIF av senioransvarige Mikael Gustafsson.

Nisse Björk är ny tränare i Skottorps IF. Den meriterade stockholmaren har gedigen erfarenhet inom fotbollen. På bilden välkomnas han till SIF av senioransvarige Mikael Gustafsson. Foto: SIF

Tränarkarusellen på herrsidan i Laholms kommun

De tar över i Lilla Tjärby, Skottorp och Knäred

LAHOLM.

Vad har hänt på tränarfronten i kommunens klubbar? LT har redan skrivit att Joseph Wahlund och Fredrik Johnsson tar över i Laholms FK samt att Charlie Boson och Alexander Nilsson efterträder Kim Gustafsson i Genevad/Veinge IF. Här är status i övriga klubbar:

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

I Lilla Tjärby IK lämnar Ulf Wernersson över till Thimmy Johansson. 30-åringen har tidigare varit tränare i Kvibille BK:s U-lag, IF Centerns damlag, FC Astrio och senast assisterande tränare i BK Astrio. Johansson spelade med LTIK hösten 2018 och har stöttat upp i B-laget under 2019.

– Det är jättebra lösning för oss. Thimmy var både styrelsens och spelarrådets förstaval. Han är väldigt omtyckt och kunnig. Dessutom känns det spännande med ett ungt och för kommunen nytt namn, säger LTIK:s ordförande Mattias Johansson.

Skottorps IF har presenterat en ny tränare i Nils-Erik ”Nisse” Björk. Stockholmaren har varit sommarboende i kommunen och är nu som pensionär ”året-om-laholmare”. Nisse har stor erfarenhet inom fotbollen. Han har tränat lag på division 3- och 4-nivå samt jobbat med elitförberedande verksamhet för ungdomar i Vasalund, Djurgården och Hammarby.

Sedan 1996 har Björk jobbat med fotbollstränarutbildningar inom Stockholms fotbollsförbund samt på GIH med det "Akademiska spåret". Han kommer även att hjälpa till med ledarutvecklingen i hela Skottorps IF. Under hösten 2019 hjälpte han till i WRY:s damlag.

I Hasslövs IS fortsätter Stefan Pettersson som huvudtränare med Mikael Alm som spelande assisterande tränare. Duon gör därmed sitt andra år ihop. Alm har flera säsonger bakom sig som tränare i moderklubben.

Nijazi Behrami blir kvar i Skogaby BK över 2020. Omtyckte Behrami gör därmed sin femte säsong som tränare i SBK. Conny Strömberg hoppar av som assisterande tränare för att ägna mer tid åt hus och hem.

Thimmy Johansson är ny tränare i Lilla Tjärby IK.

Thimmy Johansson är ny tränare i Lilla Tjärby IK. Arkivbild

Ränneslövs GIF byter tränare efter degraderingen från sexan till sjuan. LT har redan tidigare skrivit om nya tränaren Camilla ”Cilla” Karlsson, som blir kommunens första kvinnliga huvudtränare. Till sin hjälp får hon sambon Leif Nilsson, tidigare mångårig spelare i Giffen.

Hannes Persson kör på som spelande tränare i BK Walldia. 2019 blev som väntat succé med uppflyttning direkt efter ett år i träda för BKW. Parhästen Daniel Pålsson försvinner hem till moderklubben Trönninge IF för att ta hand om föreningens damlag i division 2.

Kornhult/Hishult FF fortsätter med Christian Karlsson och Henric ”Henning” Johansson. De båda tränarna lade tillsammans med lagledarna Boris Johansson och Magnus Lundqvist ner ett imponerande arbete med tre lag i seriespel (ihop med Våxtorps BoIS). 54 (!) seriematcher gjorde K/H/V under 2019.

Ysby BK behåller samma duo som under 2019. Tomas Karlsson gör därmed sin åttonde säsong som tränare i YBK. Målkungen Fredrik Junefalk gör sin andra säsong som spelande assisterande tränare i YBK.

– Det går inte att sluta efter den säsong vi gjort i år. 2019 blev en besvikelse och revanschlusten är för stor, förklarar Tomas Karlsson efter femteplatsen i sjuan.

I Knäreds IK lämnar Morgan Ridderberg över till Michael Svensson. ”Micke” spelade själv i KIK 2019 fram till en avsliten hälsena satte stopp. Svensson har 13 säsonger bakom sig som spelare i Våxtorps BoIS. 2015 fick han även hoppa in som tränare tillsammans med Jesper Nilsson Öhrn. Det var då han fick blodad tand för rollen som tränare. Micke ska kombinera tränaruppdraget i KIK med det han redan har i LFK:s P2010-lag där en av hans två söner spelar.

Ridderberg blir istället ny tränare i Våxtorps BoIS som står på egna ben igen efter en säsong ihop med Kornhult/Hishult. Till sin hjälp får Ridderberg Jesper Nilsson Öhrn, som kommer att fungera som spelande assisterande tränare.

Michael Svensson tar över i Knäreds IK efter Morgan Ridderberg. Micke har gjort nästan 500 matcher i Våxtorps BoIS. De sistnämnda tas över av just Ridderberg.

Michael Svensson tar över i Knäreds IK efter Morgan Ridderberg. Micke har gjort nästan 500 matcher i Våxtorps BoIS. De sistnämnda tas över av just Ridderberg. Arkivbild

Publicerad 04 December 2019 13:26