Jesper Nilsson Öhrn och Morgan Ridderberg är Våxtorps BoIS nya tränarduo.

Jesper Nilsson Öhrn och Morgan Ridderberg är Våxtorps BoIS nya tränarduo. Arkivbilder

Våxtorps BoIS står på egna ben igen

De blir tränare efter uppstarten

VÅXTORP.

Våxtorps BoIS startar upp på egna ben igen 2020. Nya tränare blir Morgan Ridderberg och Jesper Nilsson Öhrn. Den förstnämnde blir huvudansvarig och den sistnämnde spelande assisterande tränare. ”Örnen” har även varit spindeln i nätet nu när BoIS är tillbaka med eget lag.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– Det känns så klart fantastiskt roligt! Jag brinner för BoIS och Våxtorp ska ha ett eget lag i seriespel. Sedan är jag evigt tacksam mot Kornhult/Hishult. Det är en underbar förening, säger Nilsson Öhrn.

Våxtorp fick inte ihop till ett eget lag under förra säsongen. K/HFF tog sig an de BoIS:are som ändå fanns kvar. Man valde att spela under beteckningen Kornhult/Hishult/Våxtorp. Fusionen hade tre lag i seriespel 2019 – A-lag i sjuan, B-lag i Klass 2 och C-lag i Klass 3. Totalt spelade K/HV 54 (!) seriematcher.

Hela tanken var att VBoIS unga killar i P15-laget skulle få chansen att växa till sig och få en mjuk övergång till seniorspel. Så skedde. Flera av killarna fick känna på spel med C- och B-lag. Ett par gjorde även A-lagsdebut under 2019. Både Teodor Svensson och Ludvig Croon stod för en imponerande utveckling och gjorde avtryck i K/H/V:s A-lag.

Nu blir P15-killarna, tillsammans med seniorerna från Våxtorp som blev kvar samt ett gäng återvändare stommen i Våxtorps BoIS 2020. Morgan Ridderberg ska lotsa truppen under 2020. Han har under tre säsonger gjort en imponerande insats i Knäreds IK, där han lett laget i mål varje år trots ett hopplöst utgångsläge med få spelare. KIK tas nu för övrigt över av BoIS-ikonen Micke Svensson.

– Det känns jättebra med Morgan. Han har bra erfarenhet och vet vad som krävs. Han är sympatisk och jordnära men har också hårda nypor när det behövs, säger Nilsson Öhrn.

VBoIS har smugit igång med träningen och det har varit gott intresse. Flera spelare som varit i Våxtorp tidigare är sugna på att komma tillbaka nu när moderklubben kallar.

– Vi har flera hemvändare på gång. Vi är ju mitt i frimånaden men med befintliga spelare ska vi kunna räkna in en trupp med mellan 25 och 30 spelare totalt, säger Nilsson Öhrn.

Då kör ni B-lag också?

– Det är inte omöjligt. Men vi får först se hur många vi får i träning. Något vi tar med oss från Kornhult/Hishult och gärna vill få in i BoIS är att kalla in äldre spelare för att vara med i B-laget. I K/HFF är det vanligt och där fungerar det bra. Man kanske inte tränar regelbundet men ställer ändå upp och stöttar de yngre spelarna i B-laget.

Den nya devisen i VBoIS lyder: ”Vi gör så gott vi kan”.

– Initialt handlar det ju först och främst om att få ihop en trupp och att ha skoj tillsammans så att vi skapar förutsättningar för att kunna köra vidare även på sikt. Att prata resultat i det här skedet är varken möjligt eller intressant, avslutar Jesper Nilsson Öhrn.

Publicerad 04 December 2019 15:20