Felicia Grufman Jönsson, Julia Bengtsson, Sophia Capaldi och Sofia Nilsson är nya i Laholms FK:s trupp.

Felicia Grufman Jönsson, Julia Bengtsson, Sophia Capaldi och Sofia Nilsson är nya i Laholms FK:s trupp. Foto: LFK

Fyra spelare klara för LFK

Vass anfallare bland namnen

LAHOLM.

Laholms FK:s damlag förstärker med fyra spelare inför spel i division 1 2020. En anfallare, två mittfältare och en målvakt ansluter. – Det känns bra truppmässigt, vi har fått in det vi vill ha, men det kan bli något eller ett par namn till, säger LFK:s tränare Peter Åberg.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

Julia Bengtsson, född 1995, är den stora prestigevärvningen. Åberg har varit ute efter anfallaren även tidigare. Hon gjorde 21 mål för Västra Karup föregående säsong.

Hon är dokumenterat målfarlig. Supersnabb, bra i djupled, vass avslutare. Det ska bli intressant att se henne i vår miljö, säger Åberg.

Med sig från Västra Karup får Bengtsson jämnåriga Sophia Capaldi. Båda tjejerna bor i Ängelholm och kan därför samåka.

Sophia är en fotbollsnörd. Hon är väldigt intresserad och har bra koll på motståndet, hon visste till exempel en hel del om LFK redan innan hon kom hit. En spelskicklig spelare med bra blick och fina fötter. Hon behöver komma in i tempot men det är en spelare som går in och konkurrerar direkt, säger Åberg.

Capaldi stod för sex mål och elva assist den gångna säsongen.

I vårt lag är det bara Maja Ljungberg som kommer upp i den poängskörden, säger Åberg.

Felicia Grufman Jönsson ansluter från IF Centern. Den 23-åriga målvakten kommer konkurrera med Lina Strandahl om en plats mellan stolparna.

Felicia är lite större än Lina. Hon har lite att jobba med i fotspelet men är i gengäld starkare i luften. Felicia och Lina kompletterar varandra. Det ska bli intressant att se dem sporra varandra. De kommer stå varannan match under försäsongen, säger Åberg.

Sofia Nilsson, 24 år, är en yttermittfältare från Kornhult/Hishult FF.

En lokal värvning för att bredda truppen. Hon har tränat med oss från och till under säsongen. Hon vill mer än division 4. Det finns att jobba på i tempo och beslutsfattande. Men hon är intressant. Spelare med bra tillslag – bra inlägg och skott.

Åberg är nöjd med truppen. Numerärt kanske ytterligare någon spelare behövs. Eventuellt en mittback för att ersätta Blerina Mazreku samt en anfallare, om inte Isabelle Axeldal blir bättre.

”Bella” har inte ens kunnat jogga. Men nu har de äntligen hittat felet. Hon har en bristning längs med muskeln i vaden. Det är en ovanlig skada. Hon ska få laserbehandling så får vi se hur läget är om ett par veckor, säger Peter Åberg.

Talangen Selma Dahlbergs rehab efter korsbandsskadan går snabbt och bra. Förhoppningsvis kan hon vara tillbaka runt när serien drar igång.

Ida von Schedvin, född 2004, som gjorde ett inhopp i division 2 under säsongen, har lämnat för Halmstads BK.

Publicerad 05 December 2019 17:03