Det finns hopp om träning kvällstid på Veinges nya konstgräsplan trots allt.

Det finns hopp om träning kvällstid på Veinges nya konstgräsplan trots allt. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Hopp om vinterfotboll i Veinge, trots allt

Provisorisk lösning nära

VEINGE.

Orosmolnen tornade upp sig kring nya konstgräsplanen i Veinge. Planen står redo att användas men belysningen är undermålig. Risken var att det inte skulle hinna åtgärdas innan försäsongsträningen drar igång i mitten av januari. Nu verkar det dock finnas hopp.

Av
Johan Wilmarstrand Jönsson

– Vi kommer att lösa det på ett eller annat sätt. Vi har tittat på att hyra in belysning. Det blir inte av samma kvalitet som den permanenta men det ska gå att träna under kvällstid, säger fritidschefen Christer Johansson.

En lättnad, både för kommunen, som slipper arbetet med att lägga om scheman och flytta över alla lag till Glänninge igen, samt för föreningarna som får behålla sina tider och full plan.

– Jag har varit i kontakt med en entreprenör som kommer kunna lösa det här. Det kostar oss ungefär 4 200 kronor i veckan och det är mindre än vad vi får i intäkter på att hyra ut planen.

Den provisoriska lösningen blir i så fall bygglampor på tolv meter höga stolpar.

Anbudstiden för den permanenta belysningen går ut på söndag.

– Vi avvaktar och ser vad vi får in för anbud innan vi gör något. Skulle en entreprenör hinna färdigt till i början av februari är det kanske inte lönt att hyra. Vi får se vad som händer, säger Johansson.

Men det kommer att bli träning kvällstid på konstgräset i Veinge i vinter?

– Ja, på ett eller annat sätt kommer vi att hitta en lösning på det här. Det känns bra gentemot föreningarna, avslutar Christer Johansson.

Publicerad 05 December 2019 15:50